Soms werd de afsluiter gehouden in sporthal de Streepen.
Soms werd de afsluiter gehouden in sporthal de Streepen. Foto: Jos van Nunen

Zevensprong bijna van start

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode - Door de aangescherpte maatregelen van 9 juli was het opnieuw spannend of de Zevensprong dit jaar door zou mogen gaan. Maar gelukkig is er inmiddels duidelijkheid en mag de Zevensprong op dinsdag 27 juli van start gaan. Na de digitale Zevensprong van vorig jaar, zal dit jaar de 35e editie van de Rooise kindervakantieweek voor alle kinderen uit groep 3 en 4 van het basis- en speciaal onderwijs plaatsvinden. De kerngroep heeft het normale programma enigszins aangepast zodat deze aan alle coronamaatregelen voldoet. De leiding is inmiddels geïnstrueerd, de boekjes voor de kinderen zijn uitgedeeld. Alles is gereed voor weer een erg leuke week! Vanaf dinsdag staan zo’n 60 vrijwilligers klaar om de 265 deelnemende kinderen iedere dag te begeleiden en een onvergetelijke week te bezorgen.

Programma
Dinsdagochtend gaat de Zevensprong om 9.30 uur van start bij manege de Pijnhorst. De week staat in het teken van het thema “Heel de Zevensprong bakt!”. Na de feestelijke opening zal er een Twaalfkamp plaatsvinden bij de Manege. Daarvoor zullen er 6 grote luchtkussens klaar staan, en zullen er ook allerlei spellen zoals een restaurantparcours, lasergame en een quiz worden gedaan. Ook op woensdag is de Zevensprong te gast bij de manege waar een spellencircuit zal worden gedaan. Ook is er een speurtocht in Park de Kienehoef. Alles natuurlijk in het bakthema.
Op donderdag vindt de traditionele busreis plaats. Waar de reis naar toe gaat blijft nog even geheim... Tenslotte vindt er op vrijdagochtend een Vossenjacht plaats rondom het Kasteel en de wijk Vogelenzang. In de middag zal er een spectaculaire Bingo plaatsvinden in sporthal de Streepen. Hierna wordt de Zevenspong rond 4 uur afgesloten.

Emballage-actie Jumbo
Jumbo Pieter Christiaanstraat heeft in de maand juli een leuke actie. Met een lege flessensactie kunnen alle klanten de Zevensprong steunen door na het inleveren van de lege flessen, het bonnetje in een speciale box te stoppen. De gehele opbrengst vanuit deze actie komt ten goede aan de Zevensprong.

De kerngroep hoopt natuurlijk dat een ieder de Zevensprong steunt en zijn lege flessen inlevert bij de Jumbo en het bonnetje aan hen doneert! Ook kunnen de kinderen de flessen tijdens de Zevensprong inleveren bij de leiding. De actie loopt de hele maand juli.

In verband met de coronamaatregelen is publiek deze Zevensprong niet welkom. Maar via Facebook en Instagram kan iedereen volgen wat de kinderen beleven. Facebook ”Stichtingdezevensprong”, Instagram “zevensprongrooi” of www.zeven-sprong.nl.