De Catanspelers met Roos Flapper op de voorgrond.
De Catanspelers met Roos Flapper op de voorgrond. Foto:

Eerste kampioensbeker Catan blijft in Rooi

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Roos Flapper is de kampioen Catan van 2020, een titel die uitgesteld was door corona, maar waar dan uiteindelijk alsnog voor gespeeld kon worden.

Roos versloeg afgelopen vrijdagavond in de finale op de Markt Maikel van Overdijk uit Veldhoven, Geert-Jan vd Heuvel uit Boxtel en Twan vd Meerakker uit Zijtaart. De prijs, overhandigd door de oprichter van de club Ed Sabel, blijft dus in de thuishaven van de club: Sint-Oedenrode. Ze speelde dus een thuiswedstrijd tegen haar drie mannelijke opponenten.

Meesterpester pakt periodetitel juni 2021
Catanspelers weten dat het spel een kruising is tussen mens-erger-je-niet, schaken en pesten. En laat Pim van Dinten nu juist excelleren in dat laatste onderdeel. Pim’s pestacties zijn inmiddels tot over de landsgrenzen berucht onder de leden en worden ‘Pim-streken’ genoemd. Meestal zijn dat blokkeeracties van tegenstanders zonder dat hij er direct zelf iets mee opschiet. In de finale had hij een andere streek bedacht. Hij hield zijn monopolykaart dermate lang vast tot er 16 schapen in het spel waren. Met uitgestrekt gezicht eiste hij al deze kaarten op en daarmee de zege over juni 2021. Een ware periodekampioen, maar de wraak van de tegenstanders zal zoet zijn in de reeds lopende competitie over juli.


Roos krijgt de beker van Ed Sabel
Afbeelding