De ambulance nam de wielrenner mee.
De ambulance nam de wielrenner mee. Foto: 112nieuwsonline.nl

Weer ongeluk bij Vogelsven: ‘Het gaat hier nog eens gigantisch fout’

112 112 berichten

Sint-Oedenrode - Hulpdiensten werden vanmorgen rond 11.30 uur opgeroepen voor een ongeval op het kruispunt Lieshoutseweg/Vogelsven/Spierkesweg. Dat is geen verrassing, want in een jaar tijd is het al de vierde of vijfde keer. Net als de andere keren ging het vanochtend niet om een dodelijk ongeval, maar volgens de buurt kun je daar op wachten.

“Het gaat hier nog eens gigantisch fout”, zo laat een buurtbewoner weten. “We hebben met de buurt al heel vaak meldingen gedaan bij de gemeente. Deze weg moet gewoon veiliger, want ze rijden hier veel te hard.” Vooral deze betreffende kruising ligt op een lang recht stuk. Er steken veel fietsers over en de combinatie met hard rijdend verkeer is een gevaarlijke cocktail.

Vanochtend botste een wielrenner met een bestelbusje. De chauffeur van het voertuig wilde vanaf de Lieshoutseweg het Vogelsven oprijden, maar had de wielrenner over het hoofd gezien. Die kwam daarbij ten val en werd even later met onbekende verwoningen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft met getuigen gesproken en maakt een rapport op van het ongeluk. De fiets is gestald bij buurtbewoners.

Afbeelding