Gonnie van Zutven.
Gonnie van Zutven. Foto: Jos van Nunen

Gonnie van Zutven: “Partners zijn steeds meer betrokken”

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - We zijn alweer toe aan de volgende ronde van de rubriek ‘Hoe Sint-Oedenrode onderneemt...’ Een samenwerking tussen BtB Sint-Oedenrode en DeMooiRooiKrant. Er zijn ook branches die moeilijk zijn in te delen in een bepaalde categorie. Deze wordt ‘allerlei’ genoemd, al is dat zeker geen diskwalificatie aan de mooie ondernemingen die deze week in DeMooiRooiKrant staan. Gonnie van Zutven is één van hen. Hier vertelt ze meer over haar bedrijf.

Waar staat je bedrijf voor?
Mijn bedrijf Gonny van Zutven Beweging en Ontspanning staat voor het lesgeven aan verschillende doelgroepen. Meerdere uren per week geef ik beweeglessen aan senioren, zoals bijvoorbeeld zitgym voor mensen die niet goed zo goed ter been zijn tot erg actieve zumbalessen voor 55 plussers. Tevens verzorg ik zwangerschapscursussen in groepsverband. Hierbij worden de zwangere voorbereid om op een positieve manier te gaan bevallen. Na de bevalling kunnen de dames bij mij komen sporten om weer “in shape” te komen en te weten hoe ze verantwoord met hun eigen sport verder kunnen gaan. Veel ouders zie ik daarna nog terug bij de cursussen babymassage, baby-yoga en peutermassage.

Wat zijn de grootste ontwikkelingen in je branche?
De grootste ontwikkelingen op het gebied van de zwangere zijn dat de partners steeds meer betrokken zijn. Bestonden de lessen voorheen altijd uit acht lessen, waarbij de partner één avond mee kwam, komen de partners nu vaak drie avonden van twee uur mee. Ook bij de babymassage komen steeds vaker papa’s hun kindje lekker masseren om daardoor een goede band op te bouwen met hun baby. Ook een ontwikkeling omtrent de zwangere is dat de privécursussen steeds meer worden aangevraagd, hierbij kan ik natuurlijk specifiek ingaan op iemands persoonlijke situatie.

Hoe blijf je up-to-date?
Natuurlijk is het belangrijk goed up-to-date te blijven. Dit doe ik door het volgen van bijscholingen en seminars, maar ook het overleggen met disciplines uit het werkveld. Belangrijk vind ik ook om steeds met de deelnemers terug te koppelen en te evalueren hoe men de cursus heeft ervaren.

Wat zijn mijn ambities?
Mijn ambities zijn om zoveel mogelijk mensen op een verantwoorde manier in beweging te krijgen en plezier in het samen bezig zijn te geven. Of dit nu ouderen of zwangere zijn, het samen doen en beleven heeft een erg grote meerwaarde.