Paul en Syreeta van der Vleuten.
Paul en Syreeta van der Vleuten. Foto: Jos van Nunen

De Gouden Leeuw gaat weer brullen

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Paul en Syreeta van der Vleuten kwamen vijf jaar geleden naar Sint-Oedenrode om een droom na te jagen. Al jaren waren ze op zoek naar een geschikte locatie om een horecazaak te starten. Die mogelijkheid kregen ze in De Gouden Leeuw. Ze kenden Sint-Oedenrode niet en andersom. Toch lieten ze zich daar niet door weerhouden. De Gouden Leeuw brulde al snel en Sint-Oedenrode omarmde het restaurant maar wat graag. Mooie jaren volgden, tot corona De Gouden Leeuw in een hoekje weg liet kruipen. De donkere wolken maakten het leven van Paul, Syreeta en hun team heel erg zwaar, maar nu begint de zon weer langzaam te schijnen. De Gouden Leeuw gaat weer brullen en samen met het koppel – aan de hand van vijf vragen – blikt DeMooiRooiKrant terug op het eerste lustrum.

Dit heeft Rooi voor jullie betekend de laatste vijf jaar...
“Rooi heeft veel meer voor ons betekend dan we hadden verwacht! Het dorp heeft ons een stabielere toekomst gegeven. We hadden niet in de gaten dat we de huiskamer van Rooi hadden gekocht, maar dat had Rooi ook niet in de gaten. Toch was dat binnen twee weken al gepiept. Het was zo druk dat we dachten ten onder te gaan aan het eigen succes. Nog lang niet alles was goed geregeld, dus ging er best wel veel fout. Toch kregen we van iedereen de kans en die hebben we met beide handen dankbaar aangepakt. Blijkbaar zat het dorp op deze huiskamer te wachten, dat is ons geluk.”

Dit hebben jullie proberen te betekenen voor Sint-Oedenrode...
“We wilden een plek creëren waar mensen kunnen samenkomen. Vooral tijdens evenementen als kermis en carnaval. We hebben daar als cateringbedrijf ervaring mee en draaien door onze hand niet voor om. Tijdens die evenementen hebben we echt uitgepakt en daar bewaren we geweldige herinneringen aan. We denken de bezoekers ook, dat horen we terug, maar we zien het ook terug in de reviews. Die zijn tegenwoordig erg belangrijk. We hebben geprobeerd een plek te geven waar mensen herinneringen kunnen maken. Bijvoorbeeld de carnaval vóór Corona, het hol van de leeuw. Daar krijgen we nog steeds kippenvel van. Met dank aan CV den Egelantier. Zij hebben dat mede mogelijk gemaakt. Wat een mooie club mensen is dat.”

Lees de antwoorden op de andere drie vragen en wat voor Paul en Syreeta leuke anekdotes zijn door de jaren heen!