Pim aan de online Catan met zijn trouwste fan: viervoeter Ben.
Pim aan de online Catan met zijn trouwste fan: viervoeter Ben. Foto: Pim van Dinten

Pim van Dinten pakt Catanprijs via zijn beruchte ‘Pim-streek’

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode - Eindelijk heeft ook Rooienaar Pim van Dinten zijn eerste prijs te pakken bij de Catan Club Meierij. Hij won de periodetitel over de maand maart 2021.

Pim was al diverse keren als beste speler van een maand als eerste geëindigd in de competitie. Echter de eerste plek geeft geen recht op de titel, maar ‘slechts’ op deelname aan de finale om de titelstrijd. Telkens moest daarin Pim het onderspit delven. Waren het de zenuwen die opspeelden of is hij gewoon beter in competitiewedstrijden (veelal potjes met 3 spelers) in plaats van finalerondes (altijd 4 spelers)? De doorgewinterde Catan-speler weet dat een partij met vier spelers een totaal andere strategie vereist dan een potje met drie.

Sommige spelers bij de Catan Club hebben hun eigen stijl ontwikkeld. Zo ook Pim. Zijn stijl en dodelijke zetten hebben zelfs een ingeburgerde bijnaam gekregen, de ‘Pim-streek’. Dat zijn zetten waarbij een speler een goede uitgangspositie voor zichzelf laat lopen, genoegen neemt met minder punten maar wel de tegenstander frustreert door hem of haar te dwarsbomen. Nog niet eerder wist Pim zo’n streek in een vier-speler wedstrijd uit te voeren. Tot vrijdag 23 april dan. In een rechtstreeks duel om de periodetitel versloeg hij zijn naaste belagers Bianca Sanders uit Boskant, Patricia Klokgieters uit Son en Johan Grootswagers uit Vosselaar (B). 

De Catan Club hoopt wel dat dit de laatste online finale is van dit jaar want ze snakken inmiddels naar het spelen van Catan op terrasjes en het mega-grote bord op de kiosk van de Markt.