Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

Bouw stoomklompenfabriek gaat gestaag door

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – De bouw van de stoomklompenfabriek bij Hoeve Strobol ligt nog steeds op schema. Zonder tegenslagen kan de stoommachine uit 1935 met Kerstmis weer draaien.

“Zowel de restauratie van de stoommachine als de bouw van de stoomklompenfabriek gaat goed”, weet Bert Verbakel met gepaste trots te vertellen. “Ondanks de beperkingen waar we door corona mee te maken kregen, hebben we de vaart er toch in kunnen houden. Vooral de avondklok heeft ons best wel dwars gezeten. Verschillende vrijwilligers die met de reparatie bezig zijn, werken overdag en dan blijft er toch maar weinig tijd over als ze om negen uur alweer thuis moeten zijn. Gelukkig lijkt het erop dat de avondklok weer voorbij is en dan kunnen we wat langer op de avond doorwerken”.

“De stoommachine staat inmiddels alweer enkele maanden op haar definitieve plaats. Het grove reparatiewerk was tegen het einde van het vorige jaar klaar. Nu zijn we bezig met de details. Alle meters, leidingen, ventielen en kleppen zijn we nu op de juiste plaats aan het installeren”, vervolgt Bert. 

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding