Het is geconcentreerd bezig.
Het is geconcentreerd bezig. Foto:

Eerste wedstrijd met zelfgebouwde robot

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – Afgelopen zaterdag was een spannende dag voor Neobots FTCunits. De eerste league wedstrijd vond plaats en daarmee de eerste officiële kans om te testen hoe goed de zelfgebouwde robot functioneerde tijdens deze oefenwedstrijd.  

De teamleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de robot. Een tijdlang kon het team niet eens goed bij elkaar komen, maar door in subgroepen op te splitsen en elkaar online te treffen, kon het bouwproces gelukkig toch doorgaan. Ook de league meet van afgelopen zaterdag vond online plaats. Daarvoor hadden ze in de eigen werkplaats zelf een eigen veld gebouwd volgens de officiële wedstrijdvoorwaarden. Het doel was om op een half veld alle wedstrijden te filmen en vervolgens digitaal de scores in te leveren.

Eerst moest er nog gesleuteld en geprogrammeerd worden. Het filmpje voor de robot- en veldinspectie moest worden gemaakt en ingeleverd en via Teams moest het team de robot aan de jury presenteren. Helaas werkte de schietarm niet zoals gewenst, maar kon er toch gescoord worden dankzij programmeren tot de laatste minuut en een noodoplossing van karton en ducttape.

Hoe de tweede league meet vorm gaan krijgen en de uiteindelijke finale is nog niet helemaal duidelijk, maar FTCunits kan in ieder geval nog een paar weken gericht aan de gang om de robot verder te perfectioneren. Interesse? Bekijk de filmpjes op www.neobots.nl.