Een groepsfoto van De Plekkers
Een groepsfoto van De Plekkers Foto:

Wij vieren carnaval in ons eent(d)je of toch niet?

Carnaval Carnaval

Sint-Oedenrode - Het jaar 2020 overkwam ons. We stonden aan de zijlijn, terwijl het coronavirus met ons aan de haal ging en een streep zette door vele plannen. Festivals, vakanties, voetbalwedstrijden en ook carnaval. Vorige week waren we bij Twan en Janneke van cc de Lepkes, om te vragen hoe het met hen en hun club ging. Deze week brachten we een bezoek aan Marijn van Genugten van een andere carnavalsvereniging: De Plekkers.

Door: Caroline van der Linden

Half februari zullen velen het gemis van carnaval voelen. Zo ook De Plekkers. Carnaval, zo’n beetje het eerste wat door hen elk jaar met koeienletters op de nieuwe kalender geschreven wordt. Dat het dit jaar vooral een thuisfeestje wordt, dat staat vast. Digitaal dweilen dus. Carnaval valt te vroeg, het vaccin moet zijn werk nog doen. Toch zit ook deze vereniging niet bij de pakken neer.

“Maar het is nu wel een stuk rustiger dan anders”, vertelt Marijn. “Ik zit tegenwoordig ’s avonds regelmatig voor de tv. Ik zie programma’s die ik nooit gezien heb. Daar heb ik wel even aan moeten wennen. Het contact met de mensen, dat mis ik het meest. Normaal was het alle dagen iets, repetities met de blaaskapel, een stukje maken met de oudprinsen, het bouwen van de wagen.” De Plekkers zijn meestal last minute bouwers, dus waren de avonden in de laatste periode voor carnaval goed gevuld. “Alle tijd die over was, zat ik achter in de schuur om mee te helpen”, vertelt Marijn. “Er zat vaak meer tijd in de wagen, dan in m’n bedrijf. Nu was het 1 januari, keek ik op de kalender en stond er helemaal niks, geen één weekend, ongekend.”

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant