Anton Bongers
Anton Bongers Foto: Jos van Nunen

“Het is een ‘way-of-life’ en ik zou niet anders willen.”

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Het barst van de bedrijven in Sint-Oedenrode. Grote spelers op de (inter)nationale markt, startups, maar ook middelgrote bedrijven zijn er gehuisvest. Meer dan tweehonderd van deze ondernemers zijn lid van de lokale ondernemersvereniging Business-to-Business. Allemaal verdeeld over verschillende branches. Al die verschillende sectoren gaat DeMooiRooiKrant een jaar lang belichten. De branche agri-food was in de eerste ronde te zien. Dit keer gaat het om de autobranche. Vier ondernemers worden aan de tand gevoeld. Wat is hun positie in de markt? Hoe staat het er voor? Waar komt hun passie vandaan?

Van wie heb je het vak geleerd?
“Vooral van mijn vader heb ik veel geleerd. Ik ben letterlijk tussen de auto’s opgegroeid. Zoals iedereen misschien wel weet, zaten we aan de Rooise Markt. Op woensdagmiddagen, als ik vrij was van school, leerde ik sleutelen. Daar heb ik tot op de dag van vandaag nog profijt van. Auto’s en servicegericht denken zijn mij met de paplepel ingegoten. Het is een ‘way-of-life’ en ik zou niet anders willen.”

Vanaf wanneer zitten jullie op de huidige locatie?
“Sinds 1992 is de familie Bongers aan de Schijndelseweg neergestreken met de garage en bouwde mijn vader er een tankstation bij. Hij had meerdere dealerschappen (Volkswagen/Audi) in de regio, waarvan eentje dus in Rooi. In 2006 deed mijn vader ze van de hand, ook Sint-Oedenrode zat er bij. Twee jaar later begon ik hier voor mezelf met Bongers auto’s. We verzorgen alle merken en de naam Bongers zorgt voor vertrouwen. ‘Ooh, de zoon van Bongers!’ hoor ik nog steeds ooit mensen zeggen. Dat is leuk om te horen.”

Wat is jullie sterke punt?
“We werken met kleine en energieke teams, zowel bij Bongers auto’s als bij Bongers tankstation. Voor onze klanten is het fijn dat er korte lijntjes zijn. Ze hoeven niet over veel schijven om de persoon te spreken die ze willen. Daarnaast gaat onze service heel ver. We zorgen altijd voor vervangend vervoer wanneer mensen dat willen. Ons uitgangspunt is dat we onze klanten voorzien in hun mobiliteitsbehoefte. We houden de markt altijd goed in de gaten en zullen daar op inspelen. Ook de komende jaren willen we de nadruk leggen op alles wat met mobiliteit te maken heeft. Daar hoort een volwaardige werkplaats bij zoals we die nu hebben. Alles voor de hedendaagse auto. Onderhoud, reparaties, het verzorgen van APK en onderhoudsbeurten, verzorgd door een compact, maar dynamisch team.”