Harmonie Sint Antonius carnaval 1971. Vooraan: Jan Sijbers, Piet van de Sande, Wim van de Sande Gebouwen links: Boerenleenbank, Cafetaria Bert van de Akker, Muller mode
Harmonie Sint Antonius carnaval 1971. Vooraan: Jan Sijbers, Piet van de Sande, Wim van de Sande Gebouwen links: Boerenleenbank, Cafetaria Bert van de Akker, Muller mode Foto:

Foto’s en meer gezocht over vroegere Rooise muziek

Historie Historie

Sint-Oedenrode - Er wordt een boek gemaakt over muziek in Rooi in de jaren ’60-’70. Uitgangspunt en hoofdmoot zijn de dans- en beatorkestjes. Daarvan hebben de organisatoren al flink wat info. Daarnaast wil het boek ook een algemeen beeld schetsen van die tijd wat muziek betreft, dus plaatst het ook een oproep aan koren, gitaarclubs, individuelen, fanfare, harmonie en hofkapellen. Er wordt gevraagd om korte omschrijvingen van de muziekgezelschappen en bijpassende foto’s. Ook foto’s van individuele muzikanten zijn welkom. De organisatie wil een zo breed mogelijk muzikaal beeld schetsen van die jaren. We hebben het over Rooi in de jaren ’60- ’70.

Van het Ritakoor uit Boskant is er bijvoorbeeld al een goed verhaal/beschrijving van de beginjaren, maar helaas zijn er nog geen foto’s. Mocht iemand die hebben dan houdt de organisatie zich aanbevolen. Van de harmonie in Nijnsel kregen ze al een mooi verhaal en een prachtige foto, waarbij ze over de Markt lopen in Rooi, met behalve afgebeeld; een deel van de harmonie, ook de toenmalige Boerenleenbank, cafetaria Bert van de Akker en de winkel van Muller Mode. Nostalgie ten top. Dat is wat de organisatie wil.

Er was ook een soort gitaarclub van Harrie van Esch, daarbij zoeken ze een verhaal en eventueel wat foto’s. Wie gaat hen helpen? Toon Kluytmans scheen ook in een orkest gespeeld te hebben, enzovoorts. Kom met info. Als we het hebben over Rooi, bedoelt de organisatie in dit geval ook Boskant, Olland en NIjnsel. Mochten mensen zich aangetrokken voelen om mee te gaan werken aan het tot stand komen van dit boek, dan houdt de organisatie zich aanbevolen. Dus, schroom niet en neem contact op met de initiatiefnemer: info@nicovandewetering.nl