Afbeelding
Foto: Bas van Turnhout

Waren ze in Nijnsel jaloers?

Column Column

Nijnsel - Dat we anno 2020 hoogwerkers vooral nodig zouden hebben om naar bejaarden familieleden te kunnen schreeuwen, dat in bedrijven “ellebogenwerk” zou slaan op de manier waarop we mekaar begroeten en – hoe is het mogelijk? - dat we in de Tour de France maar één positieve test zouden hebben, en dat dat dan óók nog ’s de directeur zou zijn … jongens schiet mij maar lek! 

Ook in Rooi gebeuren dit jaar de meest eigenaardige dingen. Was schaatsen voorheen enkel onzeker door het weer – “gugget nou wél vriezuh of nie?” –ik las dat het bij jullie deze winter vooral afhangt van het virus. Geen idee hoe zo’n rond paars beestje dat voor elkaar krijgt, maar goed, dat is Rooi. Of neem bijvoorbeeld die burendag. Overal is die afgelast, behalve bij jullie in Rooi. In de Eerschotsestraat ging het feestje gewoon door, al was het wel “burendag nieuwe stijl”. Eh .. is dat dan niet met je buren maar met een paar verre vrienden? Nee, natuurlijk niet, het is Rooi! Nieuwe stijl betekent bij jullie “niet met bier en nootjes maar in plaats daarvan koffie met gebak”. Slim, want voor je het weet, sta je met 1000 man op een plein te lallebrallen. Dat weten we inmiddels.

Toppunt van gekte is natuurlijk de sloop van zwembad de Neul. Dat wordt niet normaal maar “omgekeerd” gesloopt. Het fijne weet ik er niet van, maar ik neem aan dat dat betekent dat ze het water erin laten staan, terwijl alles er omheen wordt afgebroken, zodat je straks nog alleen maar een plas chloorwater ziet liggen, waar een badmeester naast staat, want die zullen ze ook wel laten staan, toch?

Nijnsel moet jaloers zijn geworden op alle maffe strapatsen die jullie in Rooi uithalen. Anders kan ik het bericht “Benzinelucht uit Nijnsels riool” niet verklaren. Hoe ze het daar in de Seringenhof voor mekaar hebben gekregen weet ik niet, maar daar schijn je dus sinds vorige week uit de wc te kunnen tanken. En nee, geen biogas maar gewone benzine. Nijnsel de gekste!