Afbeelding

Geslaagd alternatief voor schoolreis basisschool Dommelrode

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - Het protocol voor de basisschool om weer volledig open te gaan was af, echter was terughoudendheid met schoolreisjes nog steeds gewenst. Maar je kunt een kind toch niet zijn of haar schoolreisje onthouden, zonder er met een geweldig alternatief voor te komen, dacht basisschool Dommelrode. Dat gebeurde dan ook niet. De ouderraad zette er de schouders onder en kwam afgelopen week met een zeer succesvol alternatief. 

Op dinsdag waren de kinderen van de bovenbouw aan de beurt en op woensdag de onderbouw. Met sportieve kleding en een lunchpakketje stonden de eerste kinderen afgelopen dinsdag al op tijd op het schoolplein klaar. Het weer was goed en wat hen te wachten stond was nog een verrassing. Toen iedereen binnen was, werd er buiten op het grasveld een enorm stormbaan luchtkussen opgeblazen. Klas voor klas mochten ze met schoongewassen handen op blote voeten of met sokken de baan betreden. Wat een feest! Met nog een traktatie, een goed verzorgde pub quiz en een bingo tussendoor was het programma compleet.

De jongste telgen van de school keken hun ogen uit en konden niet geloven dat zij de dag daarop aan de beurt waren. Maar ook hen stond een mooie dag te wachten, waarbij ook Luuk’s poppentheater nog op de planning stond. Maar in plaats van het stralende weer op dinsdag, hadden de weergoden op woensdag iets anders in het verschiet. Van begin tot eind regende het dat het goot. Heerlijk voor de natuur, maar waren de jongsten van basisschool Dommelrode daar ook tegen bestand? Nou zeker, want wat er ook gebeuren zou, de baan zouden ze betreden. Het werd dan ook een belevenis om niet snel te vergeten. Door en door nat betraden ze het gevaarte. Mieke van Zutphen, één van de leerlingen uit de kleutergroep nam voor haar klas de aftrap: “Ik ging lekker snel de glijbaan af en waar ik naar beneden ging, lag net een plas met water. Ik plonsde er met mijn billen precies midden in. Even koud, maar toen ik er één keer op geweest was, was ik al gewend, dus geen probleem. Het was echt super leuk. Ik zou willen dat ik er morgen weer op kon.” Terwijl de kinderen nog uren door konden gaan, brak het moment toch aan om weer naar huis te gaan. Tot hun onderbroek toe, door en door nat, dropen ze af naar hun klas. Met een team van helpende handen werd de doorweekte kleding strategisch in tassen gedaan en werd iedereen weer keurig netjes van een reserve setje voorzien. Terwijl de bel ging, stond ieder kind, weer opgedroogd klaar om met de juf naar buiten te gaan. Of er volgend jaar weer een traditionele schoolreis komt? Wie weet is het een programma dat voor herhaling vatbaar is, in ieder geval was dit voor de kinderen van basisschool Dommelrode een dag om nooit te vergeten.

Afbeelding
Afbeelding