Nieuwjaarsreceptie Platform Ondernemend Meierijstad
Nieuwjaarsreceptie Platform Ondernemend Meierijstad Foto: Ellis Rijkers

Ondernemersverenigingen Meierijstad organiseren talkshow met nationale sprekers

Regionieuws

Meierijstad - De ondernemersverenigingen van Meierijstad slaan de handen ineen om hun leden een online talkshow te bieden met nationale topsprekers. Op 2 juli gaan journalist Frénk van der Linden, ondernemer en investeerder Annemarie van Gaal en psycholoog (en internationaal) spreker René Diekstra in gesprek met elkaar en ondernemers uit Meierijstad.

De talkshow brengt landelijke sprekers en lokale ondernemers online samen. Ondernemerschap is het onderwerp, Meierijstad is de gemeente. Van de ondernemersverenigingen binnen Platform Ondernemend Meierijstad (POM) tot die van Keldonk, Zijtaart en Eerde: de ondernemersverenigingen van Meierijstad doen in de breedte mee. Daarmee bieden de verenigingen hun leden in coronatijd een positieve en inhoudelijk goede avond, met volop inspiratie en verbinding.

Bezegeling van samenwerking
“Voor ons is deze gezamenlijke avond een mooie bezegeling van de samenwerking die we met de verschillende ondernemersverenigingen in Meierijstad hebben ontwikkeld,” zegt Willem Wouters, vice-voorzitter van Ondernemers Netwerk Schijndel (ONS) en bestuurslid van POM. “Sinds we samen één gemeente vormen, hebben we elkaar steeds beter leren kennen. Dit was een ideaal evenement om gezamenlijk op te pakken. Niemand hoeft immers op de fiets of in de auto te stappen, dus iedereen kan gemakkelijk aansluiten.”

“Wij vroegen ons als ondernemersverenigingen af, wat we in coronatijd konden betekenen voor onze leden”, vervolgt Wouters. “Nu fysiek samenkomen met een grote groep niet kan, zochten we naar een alternatief met een duidelijke meerwaarde voor onze leden, dat voor iedereen beschikbaar is en natuurlijk coronaproof. De samenwerking tussen de verenigingen heeft ertoe geleid dat we een supertoffe talkshow met een unieke, hoogwaardige inhoud kunnen bieden.” Het onderwerp van de avond is ondernemerschap. Tijdens de coronacrisis, maar zeker ook in het algemeen. Hoe ga je als ondernemer om met beperkingen, hoe ontwikkel je je, waar zie je kansen? Op drie momenten in het gesprek sluit een ondernemer uit Meierijstad aan om een vraag over ondernemen voor te leggen. Deze drie ondernemers zijn Herman Molenaar, CFO van Vanderlande Industries (Veghel), Hennie van Osch, DGA van TVE Reclameproducties en TVE Group (Sint-Oedenrode) en Mark van de Laarschot, eigenaar van Hml Bedding (Schijndel). Daarnaast kunnen andere ondernemers via chat een vraag stellen aan het panel of (online) het gesprek met andere ondernemers aangaan.

Complete avond
“Ik kijk uit naar een mooie avond”, zegt Wouters. “De sprekers die we hebben, zijn landelijk bekend. Ze behoren tot de besten in hun vak en zijn in staat om de avond inhoudelijk goed vorm te geven. Het zou mooi zijn als ondernemers elkaar na afloop van de talkshow opzoeken om op een terras in hun eigen kern, met inachtneming van de coronamaatregelen en onder het genot van een pilsje, na te praten. Dat zou de avond compleet maken.”

De online talkshow vindt plaats op 2 juli van 19.00 tot 20.15 uur, en is gratis toegankelijk voor alle leden van de ondernemersverenigingen van Meierijstad. Meer informatie is te vinden op www.pom.nl/online-talkshow-meierijstad.