Tim Heijckmann is trots op zijn vangst.
Tim Heijckmann is trots op zijn vangst.

Rooienaren hebben beet

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Door heel Rooi zijn de goede visplekjes inmiddels dagelijks bezet. In deze vreemde tijd pakken mensen weer oude hobby’s op en zo zijn veel Rooienaren weer aan het hengelen geslagen. Er worden grote, kleine en bijzondere vangsten gedaan. We sloegen enkelen van hen aan de haak. “Laat eens zien wat je gevangen hebt”, vroegen we.

Tim Heijckmann
Al jaren gaat Tim Heijckmann (11) vissen. Afgelopen week ging hij erop uit met de ervaren visser Dennis Kelders. Tim weet niet precies hoe groot de vis was, maar het was de grootste karper die hij ooit heeft gevangen. “Ik vis nu vaker sinds het coronavirus. Ik ga nu best vaak met vrienden vissen.” De elfjarige visser vangt vaak iets. Het was de vierde keer dat hij op karpers ging vissen, want normaal vist hij op voorntjes. Nu had hij samen met Dennis beet. “Ik ga meestal bij de Molenwiel vissen, maar deze karper heb ik in de Dommel aan het Cathalijnepad gevangen. Ik heb twee karpers in mijn leven gevangen en dit was de grootste. Deze vis is het bijzonderste wat ik ooit heb gevangen”, vertelt hij trots. “Je weet nooit wat je vangt en als je iets vangt dan weet je niet hoe groot die is, dat vind ik leuk.”

Wil jij ook jouw vangst laten zien? Stuur dan een foto met tekstje naar redactie@demooirooikrant.nl of app naar de MooiRooi Hotline: 06-89970555

Woensdag in DeMooiRooiKrant nog meer Rooise vissers…