Afbeelding

Zusjes Peters presteren boven verwachting

Algemeen Sport

Afgelopen week werd op 28, 29 en 30 december de International Friendship Swimmeet Maastricht gehouden. Dit is een driedaagse wedstrijd waarbij 's ochtends vroeg om 08.30u de voorrondes startten en 's avonds laat om 18.30u de finales werden gezwommen. De top 16 uit de voorrondes wordt geplaatst voor de A- of B-finale. Hieraan mochten de zusjes Sanne en Fenne Peters uit Sint-Oedenrode van Zeester-Meerval te Uden deelnemen. 

Voor Fenne Peters was dit haar eerste keer dat ze meedeed aan de Swimmeet. Ze was ingeschreven voor negen afstanden in de voorrondes, waarbij ze acht knappe persoonlijke records zwom. Ook had Fenne zich geplaatst voor de finale in de avond op de 50 meter schoolslag en verbrak daarbij haar tijd van de ochtend.
Sanne Peters was ook ingeschreven voor negen afstanden in de voorrondes. Alleen behaalde ze daarnaast nog acht finales en twee estafettes. Waarvan vier keer de A-finale en 4 keer de B-finale. Sanne kwam daarbij uit op maar liefst acht van de achttien finales die door Zeester-Meerval werd gezwommen. In totaal mocht Sanne dus 19 keer starten. Ze behaalde daarbij een aantal persoonlijke records en eindigde vijftien keer in de top 10. Daarnaast zwom ze op de laatste dag nog even naar een bronzen medaille op de 50 meter schoolslag en was daarmee de enige van haar club die een medaille mee naar huis nam.