De meiden van Odisco
De meiden van Odisco

Sportmomenten van het Jaar 2019

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - Het hele jaar hebben Rooise sporters weer (zeer) bijzondere prestaties geleverd. Daarom willen we ze eren met een terugblik. Eén sportmoment van het jaar gaan wij als DeMooiRooiKrant niet kiezen. Wij hebben daarom verenigingen en individuele sporters de kans gegeven om zelf hun belangrijkste moment in te sturen. Daar is flink gehoor aan gegeven en daarom kunnen we in een vogelvlucht door het Rooise sportjaar heen. Kies voor jezelf ook het beste Rooise sportmoment en op naar een sportief 2020 vol topprestaties!

Tweede van Nederland in sneldammen
Als tweede van Brabant werd na een ijzersterke voorronde bij het Nederlands Kampioenschap in Utrecht David Riupassa Nationaal vice-kampioen sneldammen in de categorie +1100. In een deelnemersveld van vierentwintig topspelers.

Van fusieteam tot kampioen!
Wie had dat gedacht?! Bij aanvang van korfbalseizoen 2019-2020 gingen ze van start met een C1 en een B1... Nog voor de eerste wedstrijd werden deze teams noodgedwongen samengevoegd. Het resultaat: Kampioen najaar 2019-2020!!

Brons op NK Open Water
Tijdens het Nederlands Kampioenschap open-water-zwemmen in Heerjansdam (op 11 augustus 2019) heeft Roel Janssen na een spectaculaire eindsprint beslag weten te leggen op de bronzen medaille.

Kijk in de eerste krant van het nieuwe jaar en kies jouw sportmoment van het jaar!

De Rooise damkampioen!
De Rooise open water zwemmer Roel Janssen deed het goed afgelopen jaar.