Afbeelding

Wéér Europees dartssucces

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - Dat er in Sint-Oedenrode veel darttalent zit, zal u de laatste tijd niet ontgaan zijn. Zoals u een tijdje geleden in deze krant hebt kunnen lezen won Marwin van Roosmalen een Europese titel bij het softtip darten. Afgelopen zaterdag werd door een aantal Rooise darters in café 't Kerkpleintje een nieuwe poging gedaan om een andere Europese titel binnen te halen. De darters worden op niveau ingedeeld in verschillende levels. Rick van Roosmalen kwam hierdoor uit in level 1.

Tonny Verberk, Marwin van Roosmalen, Sjors schapendonk en Jan persoons speelden alle vier in level 3. Rick mocht beginnen om 16 uur. Helaas had hij niet zijn dag en miste teveel dubbels. Hierdoor kwam hij de eerste ronde niet door en was hij uitgeschakeld. Omdat café 't Kerkpleintje twee softtipdartkasten heeft waarop via internet tegen andere wereldburgers gedart kan worden, mocht ook Sjors om 16 uur beginnen. Hij kwam via loting uit tegen een dame uit Spanje. Dat dames tegenwoordig niet onder doen voor de heren werd Sjors al snel duidelijk. In een wedstrijd waarin Sjors alles op alles moest zetten won hij uiteindelijk met 3 tegen 2.
Intussen was ook Tonny Verberk gaan gooien. Tonny kwam al snel op achterstand, wat hij niet meer wist goed te maken. Dus werd hij ook in de eerste ronde uitgeschakeld. Vervolgens mochten Marwin en Jan hun dartkunsten vertonen. Marwin en Jan leken wel vleugeltjes te hebben gekregen en gingen via een 3-0 winst allebei door naar de volgende ronde (laatste 8). In deze ronde kwam Jan uit tegen een Noorse darter die een maatje te groot bleek. Ook Sjors zat bij de laatste 8 en kwam via het vooraf bepaalde schema uit tegen de darter die even daarvoor er voor had gezorgd dat Tonny werd uitgeschakeld. Deze darter bleek ook te sterk voor Sjors. Alleen Marwin wist door te stomen naar de halve finale. In deze halve finale kwam Marwin uit tegen de Noorse darter die er Jan uit gedart had. Na een zeer spannende pot won Marwin uiteindelijk met 3 - 2.
Marwin stond voor de tweede keer deze maand in de finale voor een Europese titel. De supporters van Marwin waren in grote getale aanwezig in de kroeg. Ze zagen Marwin vrij makkelijk de finale halen en hiermee een ticket naar Salou winnen. Marwin mag nu naar het EK in april om daar te gaan strijden voor diverse andere titels en om het Nederlands team aan te moedigen.
Wil jij ook eens meemaken hoe het in zijn werk gaat om tegen een andere darter ergens op de wereld te gooien? Kom dan snel naar café 't Kerkpleintje. Het personeel legt graag aan u uit hoe dit werkt. En wie weet kom je dan Marwin of één van de andere darters tegen en kan je één van hen uitdagen.