Mark Huibers kreeg een grote beker uitgereikt.
Mark Huibers kreeg een grote beker uitgereikt.

Mark Huibers Ollands biljartkampioen 2019

Algemeen Sport

Olland - Afgelopen vrijdag werden zowel de finale van de klassekampioenschappen als het algemeen kampioenschap gespeeld in Ontmoetingscentrum de Loop'r. 


Net als in 2018 waren de wedstrijden spannend tot het laatst toe. In de A klasse speelde Johnny van Oorschot (51 caramboles) tegen Peter van Driel (42 caramboles). Johnny speelde goed maar Peter wist de partij na 21 beurten in zijn voordeel af te sluiten. In de B-klasse kwam Maarten van Hoof uit tegen Frans van Esch. Maarten kwam in aanvang van de partij niet in zijn spel terwijl Frans zijn partij rustig opbouwde. Na een voor beiden spannend slot won Frans uiteindelijk de partij in 13 beurten. De partij C-klasse tussen Mark Huijbers en Wim v.d. Zanden was de langste van de avond met 31 beurten. Mark werd uiteindelijk de winnaar. Na de klassekampioenschappen mochten Peter van Driel, Frans van Esch en Mark Huijbers zich opmaken voor het algemeen kampioenschap. Het werd een spannende ontknoping onder het oog van het enthousiast publiek. De eerste partij werd gespeeld tussen Frans van Esch en Mark Huijbers. Beiden speelden een matige partij die beiden afsloten met 6 punten. De tweede partij tussen Frans van Esch en Peter van Driel werd door Peter gewonnen in 17 beurten. Peter 10 punten – Frans 7 punten. De laatste partij tussen Mark Huijbers en Peter van Driel moest de beslissing brengen echter met de wetenschap dat Peter in zijn eerste partij reeds 10 wedstrijdpunten had gehaald. Beiden speelden een mooie partij. Echter Peter moest alle zeilen bijzetten om zijn benodigde caramboles te maken maar uiteindelijk won Mark na 17 beurten de partij. Peter 5 punten – Mark 10 punten. Daarmee werd Mark Huijbers met 16 wedstrijdpunten de terechte kampioen van de 30ste editie van de Ollandse biljartkampioenschappen. De avond werd, zoals gebruikelijk in Olland, sfeervol afgesloten. De wedstrijdleiding kan terugzien op een geslaagd toernooi en dankt alle deelnemers voor hun sportieve inzet. 
Uitslag klassenkampioenschap: A Klasse 1. Peter van Driel. 2. Johnny van Oorschot. B Klasse 1 Frans van Esch. 2. Maarten van Hoof. C Klasse 1. Mark Huijbers. 2. Wim v.d. Zanden. Uitslag algemeen kampioenschap. 1. Mark Huijbers 16 punten. 2. Peter van Driel 15 punten. 3. Frans van Esch 13 punten.  

van links naar rechts; Peter van Driel, Mark Huijbers en Frans van Esch.