Afbeelding

Volop ontwikkelingen in park Kienehoef

Algemeen Roois nieuwsbericht

Sint-Oedenrode - De ontwikkelingen in en rond park Kienehoef staan niet stil. Stichting Streekpark Kienehoef is de aanjager om het gebied een nog grotere aantrekkingskracht te geven voor bewoners, sporters, recreanten en toeristen. Een volgende stap is de stevige opknapbeurt van Kinderboerderij Kienehoeve en het maken van een nieuwe waterverbinding. Voor 1 april moet de eerste fase van het project gerealiseerd zijn.

Dat is al op korte termijn, maar dat heeft alles te maken met een subsidiewijziging. In november 2012 kende provincie Noord-Brabant een subsidiepot van 56 miljoen toe aan drie Brabantse Landschappen van Allure: Het Groene Woud, de Maashorst en de Brabantse Wal. Binnen Het Groene Woud ging het ook om enkele projecten in Sint-Oedenrode, waaronder De Hulsthoeve. Toen éénmaal bekend werd dat dit specifieke project niet doorging, deed Streekpark Kienehoef haar uiterste best om de subsidie naar hen te verplaatsen. Met een breed uitgemeten en goed onderbouwd plan is dat gedeeltelijk gelukt. Een van de voorwaarden is wel dat 1 april het project gerealiseerd moet zijn. Dat is voor de initiatiefnemers geen obstakel. "Het gevraagde tempo in de eindspurt van Landschappen van Allure zien wij als uitdaging van onze gemeenschappelijke slagkracht om onze idealen van een hoogwaardig parkgebied te kunnen realiseren", laat projectleider Rob Jansen weten. Hij is tevens eigenaar van Helden van Kien.

Samenwerking
Met gemeenschappelijke slagkracht doelt hij op de succesvolle en positieve samenwerking tussen hen, Stichting Kinderboerderij Kienehoeve en gemeente Meierijstad. Het complex van de kinderboerderij is in eigendom van gemeente Meierijstad, die medewerking aan Stichting Streekpark Kienehoef geeft om de coördinatie van voorbereiding en uitvoering op zich te nemen. Stichting Kinderboerderij, als huidige exploitant van de kinderboerderij, heeft mandaat gegeven aan Stichting Streekpark Kienehoef om de exploitatie onder haar hoede te nemen. De afgelopen maanden zijn ze veelvuldig met elkaar in contact geweest om de plannen uit te werken. Wethouder Coby van der Pas is enthousiast. "Fantastisch hoe de verschillende partijen elkaar snel wisten te vinden en doorpakken om deze unieke kans te benutten. En ik ben trots dat we als gemeente een bijdrage kunnen leveren aan dit unieke project dat niet alleen een prachtige aanvulling is in erfgoed voor gemeente Meierijstad. Het maakt onze gemeente ook nog aantrekkelijker voor recreanten van binnen én van buiten Meierijstad!"

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant van deze week.

Rechtsonder komt een waterdoorgang richting de plas voor Helden van Kien.