De jeugdnatuurwachters met hun eigengemaakte kerststuk samen met de leiding en wethouder Van der Pas.
De jeugdnatuurwachters met hun eigengemaakte kerststuk samen met de leiding en wethouder Van der Pas. Foto: Henri van Weert

Trotse nieuwe Jeugdnatuurwachters geïnstalleerd

Algemeen Natuur en Milieu

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 14 december werden bij Jeugdnatuurwacht De Populier de nieuwe leden officieel geïnstalleerd door wethouder Coby van der Pas. Van tevoren hadden de kinderen allemaal een prachtig kerststuk gemaakt van natuurlijke materialen.

Na een inspirerende toespraak van de wethouder werden de maar liefst 17 nieuwe leden van de Jeugdnatuurwacht een voor een naar voren geroepen en voorzien van het officiële speldje van De Populier.
Nu kunnen ze aan iedereen laten zien dat ze een echte 'wachter van de natuur' zijn. Er werden ook drie nieuwe volwassen leiders geïnstalleerd. Uit naam van Nationaal Landschap Het Groene Woud overhandigde wethouder Van der Pas daarna het Doeboek voor Groene Woudlopers aan alle nieuwe leden. Hiermee kunnen de kinderen zelf de natuur in de eigen omgeving en met name in Het Groene Woud gaan verkennen. Met de nieuwe leden erbij is er ook dit seizoen weer een grote, enthousiaste groep jonge natuurwachters maandelijks actief in en met de natuur.