Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: f1c726
Sport

Niet tégen elkaar hockeyen, maar mét elkaar

Sint-Oedenrode / Schijndel – MHC Sint-Oedenrode en SMHC de Hopbel vechten al jaren interessante derby's uit. Vaak op het scherpst van de snede. Je wilt tenslotte niet verliezen van de buurman! Sinds kort is gebleken dat ze ook gemakkelijk mét elkaar kunnen spelen. Door samenloop van omstandigheden zijn twee veteranenteams samengevoegd en dat bevalt de heren goed. Dat horen we van Huub Pollmann, één van de spelers.

"Alle spelers zijn heel tevreden over hoe het in het fusieteam ondertussen gaat, hockeyend en qua gezelligheid. De sfeer in het team is prima en we hebben veel plezier onderling. Met het hockey en natuurlijk tijdens de derde helft... We spelen de thuiswedstrijden dit seizoen afwisselend in Sint-Oedenrode en in Schijndel. Dat was even wennen. Van de meeste spelers hoor ik ondertussen dat ze zich bij beide clubs al heel goed thuis voelen."

Wat vinden jullie de voordelen van deze samenvoeging?
"Eind vorig seizoen hadden beide teams onvoldoende spelers om nog zelfstandig verder te kunnen. Door de fusie ontstond er weliswaar een behoorlijk groot team, maar er zijn altijd blessures of afzeggingen en die kunnen we nu ook opvangen. Problemen met teveel spelers hebben zich eigenlijk nog nauwelijks voorgedaan. Een ander leuk voordeel van een fusieteam: je kan nu deelnemen aan de feesten op beide verenigingen..."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende week

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!