Rhode hard onderuit

Sint-Oedenrode - Onder prima omstandigheden voetbalden Rhode/Van Stiphout Bouw  en TOP een niet al te beste wedstrijd die uiteindelijk met 1 – 4 werd gewonnen door TOP.

In de rust zag het er niet naar uit dat TOP een ruime overwinning zou behalen. Tot de achtendertigste minuut gebeurde er bar weinig. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd door beide partijen en het spel vond voornamelijk plaats op het middenveld. In de achtendertigste minuut kwam Rhode op voorsprong. Een goede aanval werd afgerond door Mark van der Zanden. Meteen daarna kreeg TOP al een kans op de gelijkmaker, maar deze grote kans werd voor langs geschoten. Toch viel de gelijkmaker nog voor de rust. Op een vervelend moment, in minuut 45, werd een corner rechtstreeks binnengetrapt door Anwar Tuithof. De 1 – 1 ruststand gaf een goed beeld van de verhouding in het veld, al was TOP wel de makkelijkere combinerende ploeg.
In de tweede helft was TOP de bovenliggende partij. De eerste kansen waren voor TOP, deze bleven nog onbenut. In een onoverzichtelijke situatie scoorde Stijn van de Broek de 1 – 2 in de zesenzestigste minuut. Hierna ontbrak bij Rhode het vuur en de overtuiging om nog terug te komen in de wedstrijd. In de negenenzestigste minuut viel toch nog bijna de gelijkmaker. Een goede voorzet van Simon van de Wetering was net niet bereikbaar voor Mark van der Zanden. TOP bleef de betere ploeg en scoorde in de tweeëntachtigste minuut de 1 – 3 door Anwar Tuithof en in de vierentachtigste minuut de 1 – 4 door Aram Pusters. Het arbitraal trio had de wedstrijd goed in handen onder leiding van de prima leidende scheidsrechter Jan Tempelaar.