Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 40fbd8
Sport

Twee keer goud voor Lita van Weert

Sint-Oedenrode - Na het avontuur van Lita in Aachen (D) twee weken geleden, waar ze het opnam tegen springsters uit de Nationale teams van o.a. Rusland en Oekraïne, stonden er afgelopen weekend twee wedstrijden dichter bij huis op het programma. Was de concurrentie in Aachen een maatje te groot, in eigen land blijft Lita de winst pakken in haar leeftijdscategorie.

Zaterdag was in Nieuwegein de Sinterklaaswedstrijd, een wedstrijd op de 1-meter-plank. Lita won vorig jaar in de E-categorie en wilde dit jaar in de D ook laten zien weer de beste te zijn. Ze koos wel voor nieuwe, moeilijkere sprongen als voorbereiding op o.a. de Eindhoven Diving Cup begin volgend jaar. Zo maakte ze o.a. een salto achterwaarts met halve schroef en een contra salto. Het was niet haar beste uitvoering, maar ze bleef de andere springsters met 112,70 punten ver voor wat goed was voor de eerste plek.
Zusje Ziva nam ook deel aan deze wedstrijd. Officieel is Ziva nog een F-je, maar ze nam deel in de E-categorie met meisjes die tot 2 jaar ouder zijn. Als je dan met een totaal van 87,90 punten een zesde plaats pakt van de 16 deelnemers, heb je het erg goed gedaan!
Zondag reisde Lita af naar Den Haag, voor de Open internationale leeftijdsgroepwedstrijd 1 meter. Ze wisselde haar contrasprong in voor een hoekduik binnenwaarts. Een goede keuze bleek achteraf, want ze wist met deze sprong zevens te scoren. En met sprong twee, een zweefsprong achterwaarts gehoekt, waarvoor ze ook zevens kreeg, wist ze meteen afstand te nemen van de andere springsters. Met nog twee sprongen met een hoge moeilijkheidsgraad te gaan, moest er veel gebeuren, wilde ze de winst de nog afgeven. Maar ook deze moeilijke sprongen voerde ze voldoende uit, zodat ze met in totaal 118,95 punten haar tweede gouden medaille van het weekend in ontvangst mocht nemen. Met maar liefst 18 punten verschil op de nummer 2.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!