Odisco start zaalseizoen met winst

Olland - Afgelopen zondag was de eerste binnenwedstrijd voor Odisco 1. DSV 1 was opnieuw de tegenstander. Na twee keer winst op het veld tegen DSV, mocht Odisco nu laten zien ook in de zaal van deze ploeg te kunnen winnen.

Ondanks dat Odisco twee keer snel op voorsprong kwam, begon het toch wat slap aan de wedstrijd: de ploeg uit Olland kwam, vooral verdedigend, vaak een stap te laat. Hierdoor kon DSV na 9 minuten op 3-2 komen. Toen zette Odisco een tandje bij en was zeer effectief: binnen 5 minuten werd de achterstand omgebogen naar een 3-7 voorsprong. Odisco speelde nu beter, maar het lukte de uitploeg niet om verder weg te lopen. De speelsters gingen met een 6-9 ruststand de kleedkamers in.
In de rust werd de dames verteld dat ze feller moesten zijn en nog beter naar de juiste kansen moesten zoeken. Verdedigend moesten ze korter staan en alerter reageren.
Odisco begon de tweede helft met mooie kansen, die niet genoeg benut werden. Beide ploegen scoorden lange tijd om en om, waardoor het erg spannend bleef. Met nog 15 minuten op de klok was de stand 9-11. Hierna scoorde Odisco drie keer en liep in 10 minuten uit naar 9-14. In de laatste minuten werd door beide ploegen nog gescoord, maar kwam de overwinning voor Odisco niet meer in gevaar. Eindstand 12-15.
Odisco speelde heel wisselvallig en met vlagen sterk. In deze fases werd de wedstrijd gewonnen. Volgende week speelt Odisco haar eerste thuiswedstrijd in de Streepen om 15:05 tegen Tovido 1.