Logo mooirooi.nl
Een voorbeeld van een Beroepskeuzefeest   | Fotonummer: aa2e83
Een voorbeeld van een Beroepskeuzefeest
Meierijstad

Meierijstad On Stage gaat tieners helpen met beroepskeuze

Sint-Oedenrode / Meierijstad – In vergelijking met andere landen verwachten we in Nederland van onze kinderen al heel vroeg een beroepskeuze. Tieners op de middelbare school worden al voor een keuze gesteld. Dat valt uiteraard niet mee. Er zijn duizenden beroepen. Welke past dan bij jou? Je bent nog zo jong! Meierijstad On Stage gaat daar een handje bij helpen.

Het Fioretti College in Veghel en het Elde College in Schijndel hebben de handen ineen geslagen en gaan dit schooljaar 2019-2020 actief aan de slag met het project Meierijstad On Stage. Dit project wordt lokaal ondersteund door de gemeente Meierijstad en Platform Ondernemend Meierijstad. On Stage is een ideëel project dat VMBO leerlingen wil helpen om keuzes te maken voor de toekomst, maar ook tegenwicht wil bieden aan het niet overal even positieve beeld over het VMBO. Inmiddels zijn leerlingen, hun ouders en docenten hierover geïnformeerd. Zij zijn allemaal enthousiast. Het bedrijfsleven wordt geïnformeerd tijdens enkele bijeenkomsten en via eigen mediakanalen.

Inmiddels werken landelijk vele partijen belangeloos mee aan de Beroepenfeesten van On Stage in negen regio's. Ook Meierijstad heeft zich hierbij aangesloten. Leerlingen van genoemde VMBO-scholen ontmoeten op 4 maart 2020 tijdens het Beroepenfeest van Meierijstad On Stage ruim 200 beroepsbeoefenaren, ondernemers en vakmensen die hen helpen keuzes te maken in beroep en opleiding door te vertellen wat hun werk inhoudt. Twee weken later, op 17 maart 2020, gaan de leerlingen daadwerkelijk op bezoek bij twee bedrijven voor een kijkje achter de schermen. Tijdens het schooljaar zijn er ter voorbereiding op dit evenement verschillende activiteiten voor leerlingen, docenten en bedrijfsleven. On Stage kan een concreet en praktisch loopbaaninstrument voor leerlingen en docenten zijn en het gehele jaar als kapstok voor LOB (Loopbaanoriëntatie en –begeleiding) gebruikt worden. Meer informatie, en aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.meierijstadonstage.nl

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!