Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: e220ed
Foto: Jos van Nunen
Roois nieuwsbericht

Kringloopcentrum d'n einder geeft aan goede doelen

Sint-Oedenrode - Een van de belangrijke doelstellingen van kringloopcentrum d'n einder is het schenken van een deel van haar jaarlijkse opbrengst aan Goede Doelen. Ook dit jaar was er maar liefst een bedrag van €10.000 beschikbaar door de geweldige gezamenlijke inzet van al de vrijwilligers.

De vrijwilligers van d'n einder kunnen elk jaar hiervoor aanvragen indienen. Daarnaast komen ook aanvragen binnen per post of per mail. Het mogen goede doelen betreffen uit eigen dorp of omgeving en daarnaast ook landelijke en/of charitatieve doelen. Vervolgens wordt hieruit een zorgvuldige keuze gemaakt door de Commissie Goede Doelen. Dit jaar zijn maar liefst zeven aanvragen gehonoreerd. Elk jaar tijdens de Algemene Vrijwilligersavond vindt de officiële uitreiking plaats. Dar was afgelopen donderdagavond. De goede doelen die dit jaar in de prijzen vielen:

Stichting Meierijstad helpt Oost-Europa
Stichting Meierijstad helpt Oost-Europa organiseert hulptransporten en brengt daarmee allerlei goederen naar Oost-Europa, met name naar Oekraïne waar deze goederen heel erg nodig zijn. D'n einder speelt ook een kleine rol in dit geheel door regelmatig kleren en andere bruikbare artikelen te geven aan deze stichting.

Stichting Mariposa-Peru
Stichting Mariposa is actief in Lima, de hoofdstad van Peru. In een krottenwijk waar armoede eerder regel dan uitzondering is, hebben zij in samenwerking met de lokale bevolking een gebouwtje geplaatst met daarin een gaarkeuken. Daar wordt het ontbijt gemaakt voor de schoolkinderen uit de wijk.

Welzijn de Meierij: Eropuitbus
Vaak hoor je: ouder worden is leuk, maar oud zijn is een stuk minder. Veel ouderen merken dat hun leefruimte kleiner wordt doordat zij slecht ter been zijn of een andere handicap hebben. Gelukkig heeft Welzijn Meierij de Eropuitbus die ervoor zorgt dat senioren met een geringe bijdrage in de kosten een dagje eropuit kunnen met de bus. Vrijwilligers zorgen voor een programma en vervoer met de bus. Daarbij worden kosten gemaakt die door de bijdrage van de deelnemers onmogelijk kunnen worden gedekt. Vandaar het verzoek aan d'n einder voor een donatie. Wij gunnen de senioren van Sint-Oedenrode graag een dagje uit en hopen dat nog veel senioren gebruikt kunnen maken van deze voorziening.

Welzijn de Meierij: Koken voor senioren
Door langer thuis te wonen ontstaat het gevaar van eenzaamheid. In 2015 ontstond het initiatief: Jongeren koken samen met en voor Senioren in Sint-Oedenrode, Olland en Nijnsel. Het werd een succes. Het is ook leerzaam voor alle deelnemers, jong en oud. Voor het komende jaar wil d'n einder graag een steentje bijdrage in de kosten van de organisatie. Samen kokkerellen en samen eten is een moment om gelukkig te zijn.

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Verzorging, regio Uden/Veghel
Als sterven dichtbij komt, zo begint de flyer. We krijgen er allemaal mee te maken en hopen dat het lot ons uiteindelijk gunstig zal zijn. De vrijwilligers van VPTZ staan onbaatzuchtig klaar als er een beroep op hun wordt gedaan. Zij geven voornamelijk in de nachtelijke uren ondersteuning, begeleiding en lichte aanvullende hulp aan de terminale patient. Daarmee verlichten zij ook even de zorgen van de naaste familie. De vrijwilligers van VPTZ krijgen regelmatig bijscholing en hebben ook ontspanning nodig.

Stichting ieder Roois kind een Sint
Het is eigenlijk ondenkbaar dat er in deze welvaartsmaatschappij nog steeds gezinnen zijn waarvan de kinderen geen cadeautjes kunnen vragen en ontvangen van de Sint. Toch zijn er, ook in Sint-Oedenrode, kinderen die in deze dagen niets krijgen omdat de ouders vaak niet voldoende geld hebben om cadeautjes te kopen. Kinderen van Rooise gezinnen, maar ook van vluchtelinggezinnen worden door deze stichting opgespoord. De kinderen krijgen een verlanglijstje en mogen dan een cadeautje vragen ter waarde van €25,00.

Stichting miMakkus
MiMakkus probeert bij patiënten met een geestelijke handicap en dementie, ook weer een glimlach op hun gezicht te krijgen. Verkleed als clown zijn de miMakkers in staat om op gelijkwaardig niveau dieper contact te maken met deze patiënten. De patiënten worden meer ontspannen en alerter. Stichting miMakkus heeft hiervoor een eigen methode ontwikkeld die zij graag wil overdragen aan verzorgers om de behandeling en goede omgang te bevorderen tussen verzorgers en zorgvragers.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!