Afbeelding
Foto: CLAUDIA_OTTEN

Mantelzorgers in de watten

Algemeen Zorg en Welzijn / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 9 november 2019, van 14:00 – 16:30 uur houdt gemeente Meierijstad in samenwerking met ONS Welzijn en Welzijn De Meierij op drie locaties in Meierijstad een speciale bijeenkomst voor mantelzorgers.

Omdat ze het verdienen! Mantelzorgers kunnen genieten van een heerlijke high tea, er is muziek, entertainment en voldoende gelegenheid om met elkaar te praten. Mantelzorgers kunnen zich tot 27 oktober aanstaande aanmelden voor de mantelzorg verwenmiddag via de website www.meierijstad.nl/mantelzorg.

Mantelzorgcompliment
Naast de verwenmiddag kan een zorgvrager een mantelzorgcompliment aanvragen voor hun mantelzorgers. Dit zijn cadeaubonnen in totaal ter waarde van € 60,- die de zorgvrager zelf aan de mantelzorger(s) geeft. Meer informatie of iemand in aanmerking komt voor het mantelzorgcompliment is te vinden op de website van Meierijstad.

Registeren als mantelzorger
Je bent mantelzorger wanneer je minimaal 8 uur per week gedurende minimaal 3 maanden iemand verzorgt en/of ondersteunt omdat hij of zij chronisch ziek is, een psychische aandoening of handicap heeft. Mantelzorgers kunnen zich registreren bij de gemeente. Dat levert vele voordelen op. Zo worden ze op de hoogte worden gebracht van nieuws over mantelzorgondersteuning en – waardering. Daarnaast komen ze in aanmerking voor een van de diverse bijeenkomsten, workshops en trainingen voor mantelzorgers.

Heeft u behoefte aan meer informatie of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn De Meierij, tel: 073-5441400 voor inwoners van Sint-Oedenrode en Schijndel of via ONS Welzijn voor inwoners van Veghel tel: 088-3742525.