Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 50297c
Foto:
Sport

Bridgen mooie sport door competitie

Sint-Oedenrode - De laatste weken kwamen meerdere Rooise bridgers aan het woord. In deze aflevering spreken we met Joke en Frans Bouwdewijns. Fervent bridgers, fanatiek, maar ook open voor gezelligheid.

Joke speelt ongeveer vijftien jaar bridge en Frans ongeveer vijf jaar. "Wij vinden het een mooie sport door het competitie-element, maar vooral het contact met de medespelers vinden wij gezellig. Het is een fijne invulling voor de vrije tijd. Wij spelen clubbridge, maar ook internetbridge om van te leren en omdat we het leuk vinden. In alles moeten we ons toch verbeteren, vooral in de biedingen", zegt Joke.

Op dinsdag 12 november wordt voor de derde keer de Rooise Bridgedrive gehouden, een jaarlijks bridgefestijn voor alle Rooise bridgers. Clubbridgers, thuisbridgers, internetbridgers, iedereen is welkom. Er wordt gespeeld in meerdere, op speelsterkte ingedeelde lijnen. Elke lijn speelt dezelfde 24 spellen, waardoor alle lijnen gelijke kansen hebben op de eindoverwinning. Er wordt gestreden om de Jan Engbers-bokaal en daarbij staat gezellig bridgen voorop!
De Rooise Bridgedrive is een gezamenlijk initiatief van de zes Rooise bridgeclubs: BC Rooi 750, BC 't Koffertje '94, BC De Neul, BC De Beckart, BC De Meierij en BC JVG. Dit jaar is BC De Neul gastheer tijdens een vooral gezellige avond in de grote zaal van Odendael. Het bridgen begint om 19.30 uur, de deelnemers worden verwacht vanaf 19.00 uur.
Inschrijven per bridgepaar kan van 4 september tot 5 november via www.rooise-bridgedrive.nl. Er kunnen veel mensen meedoen, maar vol is vol, dus wacht niet te lang. Verdere informatie staat op www.rooise-bridgedrive.nl.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!