Afbeelding

Rooise gasten bij 46e Lionsconcert in Den Bosch

Algemeen

Sint-Oedenrode/Den Bosch - Het traditionele Lionsconcert in het Provinciehuis van Den Bosch werd dit jaar voor de 46e keer georganiseerd door de Lionsclub 's-Hertogenbosch. Ruim 400 gasten die over het algemeen niet zelf een concert kunnen bijwonen waren uitgenodigd door Lionsclubs, zorginstellingen en vrijwilligers uit de zorg en hebben een fantastische middag gehad. Het symfonieorkest Toermalijn uit Vught, geassisteerd door enkele jeugdige violisten, verzorgden een prachtig concert.

De leden van de Lionsclub Sint-Oedenrode hebben ook dit jaar weer meegeholpen. De gasten uit Sint-Oedenrode werden thuis opgehaald en begeleid naar het concert. Zij hebben genoten van een gevarieerd licht-klassiek concert.

Veel, met name oudere, muziekliefhebbers zijn door een beperking niet meer in staat (gemakkelijk) naar een gewoon concert te gaan. In het Bossche Provinciehuis is dat wèl te realiseren. In de grote hal klinkt een orkest goed. Er is volop ruimte voor rolstoelen en rollators en gasten die moeilijk ter been zijn kunnen er tot voor de deur worden gebracht. De Provincie Noord-Brabant verleende ook dit jaar gastvrijheid en het Rode Kruis en andere vrijwilligers hielpen dat alles veilig kon verlopen. Orkest Toermalijn uit Vught onder dirigent Willem van de Laar speelde met verve een programma, variërend van Mozart en Elgar tot "Aan de Amsterdamse grachten". De zaal genoot extra toen Orkest Toermalijn halverwege het concert werd versterkt door Fiedelino. Dat is een groep zeer jeugdige strijkers, samengebracht door Leontien Akkerman in haar vioolschool in Drunen, die daar hoorbaar goed viool leren spelen en er zichtbaar plezier aan beleven. Het optreden van Fiedelino verleende dit 46e Lionsconcert extra lichtvoetigheid en warmte. Was het goed? Zeker. Musici die de hele zaal eerst spontaan aan het neuriën krijgen en later voluit aan het meezingen, doen het natuurlijk helemaal goed.

De gasten uit Sint-Oedenrode werden na afloop thuisgebracht en kijken terug op een gezellige en goed verzorgde middag.. Zij gaven aan er ook volgend jaar graag weer bij te zijn.