Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 460b51
Sport

Succesvolle avond teams TTV Attaque

Sint-Oedenrode - Afgelopen vrijdag stond alweer de zesde speelronde van de najaarscompetitie 2019 op het programma. De teams van TTV Attaque kenden allemaal misschien wel cruciale wedstrijden en stelden daarbij zeker niet teleur.

Attaque 1 nam het op tegen het Tilburgse Irene 4, dat de vijfde en laatste plek bezet. Een goed resultaat tegen de Tilburgers zou betekenen dat de gevreesde degradatiezone ver achter gelaten kan worden. Het begin was dan ook voor de Rooienaren: Dirk Kastelijn en Menno van Os zorgden voor een snelle 2-0 voorsprong. Maico van Boxmeer moest vervolgens wel een punt laten aan de tegenstander. Het duo Dirk/Menno won vervolgens het dubbelspel, na een 2-1 achterstand, en dat leek vleugels te geven: Attaque liep ver uit, naar 7-1, en liet daarbij maar één game liggen. Irene wist vervolgens nog wat terug te doen, maar de wedstrijd was al beslist en Dirk bracht uiteindelijk de einduitslag naar een afgetekende 8-2 overwinning. De degradatiezone lijkt nu definitief afgewend, Attaque 1 heeft nu een marge van 13 punten met nog 30 te verdelen punten.
Attaque 2 kent ook degradatiezorgen, maar kon tegen hekkensluiter OTTC 3 een sprong maken richting de middenmoot. In Oss werd het 6-4 voor de Rooienaren, maar OTTC pakte deze keer het eerste punt. De mannen van Attaque wilden het echter niet al te spannend maken: Leon Huijberts en Cliff van Driel zorgden voor het begin van een lange reeks winstpartijen. Deze reeks duurde van de tweede partij tot de achtste partij, waardoor een 0-1 achterstand een 7-1 voorsprong werd. In die reeks van zeven partijen werden ook slechts vijf games verloren. De kopman van OTTC kon vervolgens nog een puntje afsnoepen van de Rooienaren, maar een opgave aan de kant van de Osschenaren bezegelde de uitslag van de avond, 8-2. Het gevaar van de laatste plaats lijkt nu weg te zijn en zelfs een derde plek lijkt nu weer mogelijk te zijn.
Attaque 3 hoeft niet bang te zijn voor degradatie dit seizoen. Sterker nog, een tweede plaats en daarbij een kans op promotie, lijkt binnen handbereik te zijn. Dan moest er wel afgerekend worden met directe concurrent Schijndel 2. Het ontbreken van een derde speler bij Schijndel was dan ook een aangename verrassing, want de eerste drie punten waren al binnen zonder dat er een punt gespeeld was. De Rooise mannen lieten het daar echter niet bij, want Henry van Casteren en Job van Galen brachten de stand al snel naar 5-0. Schijndel won vervolgens het dubbelspel, maar Job zorgde met zijn tweede winstpartij voor een gegarandeerde overwinning. 6-1 werd wel nog 6-3, maar Henry zorgde daarna voor een slotakkoord met een duidelijke overwinning, waardoor een zeer belangrijke 7-3 overwinning werd geboekt. Met nog een wedstrijd achter de hand staat het team nu op de tweede plek, maar de verschillen zijn klein.
Attaque 4 bezette voor de zesde speelronde de vijfde plek, maar een goed resultaat tegen hekkensluiter Een en Twintig 6 kon ervoor zorgen dat het team na vrijdagavond de tweede plaats zou bezetten. Het eerste punt ging echter naar de tegenstanders. Robert Wielink en Niels Braams brachten de stand vervolgens naar 3-1. Een en Twintig deed nog iets terug in de vijfde partij, maar vervolgens stoomde Attaque overtuigend door. Er werd geen game meer verloren op de weg richting een 8-2 overwinning. Niels blijft ongeslagen in de poule met momenteel 15 winstpartijen uit 15. Robert en Iroy hadden met twee overwinningen ook een groot aandeel in het sterke resultaat. Met 32 punten staat het team nu tweede en zelfs koploper Veldhoven 17 lijkt nog in het zicht te zijn.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

De overheid moet een statement maken in de zwarte Pieten discussie.Reageren!