Logo mooirooi.nl
Hier wordt hard gewerkt.   | Fotonummer: d09f5a
Hier wordt hard gewerkt. (Foto: Jos van Nunen)
Op de koffie bij...

Op de koffie bij: Autoservice Hanenberg (II)

Sint-Oedenrode - In de krant van vorige week namen we onze lezers mee in onze allereerste 'Op de koffie bij' met niet één, maar twéé afleveringen. En wel bij Peter van den Hanenberg, van Autoservice Hanenberg. "Ik ben niet zo'n prater" zegt Peter desondanks halverwege het interview. Dat zegt vooral iets over zijn bescheidenheid. Nee, hij is geen tonprater, oh-er of verkoper-met-een-trukendoos. Maar wel iemand die weet waarover hij praat, als het over zijn vak gaat. En trouwens ook over zijn leven daaromheen.

Door: Jan Egmond

In onze eerste aflevering vertelde Peter over de start en groei van zijn bedrijf en zijn ambities. Die laatste waren heel bescheiden: "Als mijn klanten maar tevreden zijn." Dat is hij zelf ook, zeker sinds hij inmiddels beschikt over drie leenauto's. "Daar sta je misschien niet bij stil, maar zo'n leenauto erbij kan veel verschil maken. De klant heeft dan totaal geen ongemak, tijdverlies of kosten – want de leenauto is gratis. En ik kan zonder stress de auto de aandacht geven die hij verdient. Natuurlijk wonen mijn meeste klanten in de buurt, maar mijn buurman heeft klanten uit half Nederland en als die eenmaal door mij geholpen zijn, blijven ze vaak terugkomen." Alsof het zo afgesproken is, komt er net een dame in een bestickerde leenauto aanrijden om haar Fiat 500 op te halen. "Die mevrouw bijvoorbeeld. Zij komt uit Woudrichem." Grinnikt. "In Woudrichem kennen ze mij nu dus ook." 
Maar de tijd staat niet stil en Peter gaat daarin mee. "Ik ben al even bezig met het plan om, naast de drie gewone leenauto's, ook volledig elektrische in te zetten. Als alles volgens plan verloopt komt komend voorjaar de eerste, en het najaar de tweede. Ook wil ik elektrische auto's gaan verhuren, voor een of meer dagdelen. Dit concept bestaat al in sommige grote steden. In de praktijk worden dat vaak deelauto's. Het ophaal/laadpunt moet dan wel centraal liggen, dus wellicht ergens in het Rooise centrum." 

Waar Peter het meest trots op is? "Dat ik met niets ben begonnen en mijn zaak helemaal zelf heb opgebouwd. Dus geen overname of familiebedrijf, zoals je bijna overal ziet." Zie ook www.autoservicehanenberg.nl

Hoewel hij weinig geheimen heeft over zijn privéleven, maakt hij er ook geen realityshow van. Zoals bij veel zzp-ers doet zijn partner de boekhouding en de receptie. "Schrijf maar geen partner, dat klinkt zo zakelijk vind ik. Nadia en ik zijn niet getrouwd, ik noem haar altijd 'mijn vriendin'. We hebben samen een dochtertje van zes, Laura."

Ja, en de geijkte vraag bij veel interviews: heb je hobby's? "Eigenlijk helemaal geen. Maar wat ik wel leuk vind is autorijden en dan vooral in/naar het buitenland en naar bestemmingen die niet voor de hand liggen. Om het andere jaar onderneem ik samen met mijn oude schoolvriend (Johan van de Ven) iets nieuws. Zo hebben we eens met een gehuurde auto drie weken in  Amerika rondgereden, en een keer met de auto naar de Oekraïne, en naar Ierland. De laatste trip was  twee jaar geleden, met de auto 2800 km naar Bulgarije, de auto daar achtergelaten en met het vliegtuig teruggekomen. En in de toekomst? Macau! Het Las Vegas van China, staat al enige jaren op het lijstje....
Uiteraard gaan we met het gezin ook met vakantie. Dit zijn voor mij de 'gewone' vakanties.

In mijn gedachten was ik ook al bezig met een Rally naar de Noordkaap, de noordelijkste punt van Europa waar je met de auto kunt komen. maar dan ben je dus afhankelijk van de organisatie en datums waar en wanneer dit gaat gebeuren. Ik dacht: dit kunnen we ook zelf regelen. Nu staat de Noordkaap in ieder geval op de planning voor aankomende jaarwisseling. De uitdaging is om met een auto, een oud barrel, daar zien te komen en daarna de auto daar te laten en met het vliegtuig weer terug. Net zoals naar Bulgarije dus. Wie weet, als de Noordkaap een mooi verhaal oplevert stap ik daarmee wel weer naar de krant."

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!