Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 27363b
Sport

"Bridge is een verslaving, maar wel een leuke"

Sint-Oedenrode - Honderden Rooienaren hebben bridgen als hobby. De bridgeclubs lijken alleen maar te groeien. Toch wordt er niet alleen in verenigingsvorm gebridged. Ook thuis en online vliegen de kaarten in het rond. DeMooiRooiKrant spreekt met enkele van hen. De krant wil alvast in de 'mood' komen van het bridgen, want in november staat de Rooise Bridgedrive op de agenda. In de tweede aflevering ontmoeten we Henriëtte van den Berk. Zij is fanatiek in bridgen op internet.

Hoe lang speel je al bridge?

"Ik ben in september 2017 begonnen aan de cursus bij Joop Muller. Die duurde tot half april. Daarna mochten we zeven keer bij BC Rooi 750 op de woensdagavond meespelen met de ervaren bridgers. Mijn partner Joke en ik waren beiden meteen 'verkocht'."

Waarom vind je het zo'n mooie sport?
"Het is iedere keer een uitdaging om de avond na zes ronden van vier spellen weer met een goed resultaat af te sluiten. Dat lukt niet altijd. Bridgen houdt je hersenen actief; je moet logisch nadenken, redeneren en analyseren en inspelen op de informatie die je partner en tegenspelers je geven met hun bod. Ook de mogelijkheden van jouw eigen kaarten moet je met een bod duidelijk maken aan je partner. Het geeft een goed gevoel als je samen een goed contract hebt geboden en het goed hebt uitgespeeld. Óf dat je de tegenspelers vakkundig down hebt gespeeld. Iedere keer krijg je nieuwe kaarten, dus na een slecht spel liggen alle kansen voor een goed resultaat weer open. Elk spel is anders. Je vertrouwt je partner met haar bod, maar je moet ook improviseren en kijken wat de tegenspelers doen. Soms zijn er vergissingen of foutjes; daar leren we van."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende woensdag

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!