Logo mooirooi.nl
Mirjam van Esch, één van de raadsleden van Hart.   | Fotonummer: 38143d
Mirjam van Esch, één van de raadsleden van Hart. (Foto: Jos vanNunen)
Politiek Meierijstad

Alwéér HART

Sint-Oedenrode / Meierijstad - Om gek van te worden, die fractie HART in de Meierijstadse gemeenteraad. Overal zitten ze met hun neus bovenop, over alles hun mening ventileren – voorzitter Laurens van der Voorst soms zelfs té snel -  en voordat de gemeente of een andere fractie het initiatief neemt of zelfs maar de kans daarvoor krijgt, organiseren ze een (meestal) openbare bijeenkomst over een (meestal) actueel onderwerp. Soms regelrechte klappers met veel publiek zoals "Help! Mijn Kliko is vol" of recent "De Bocht" over de toekomstige locatie van het bestuurscentrum, soms moet het programma worden ingekort omdat de animo en het tijdstip verkeerd zijn ingeschat zoals bij het thema "Geluk" afgelopen zomervakantie. En een enkele keer komt er zelfs, behalve HART, helemaal niemand van Meierijstad opdagen of stuurt bericht van verhindering, zoals op woensdag 9 oktober.

Dit laatste initiatief was overigens niet van HART zelf, maar van het Kennispunt lokale politieke partijen, een initiatief van ProDemos en het Ministerie van Binnenlandse zaken. De doelgroep was beperkt tot bestuurders en raadsleden van de lokale partijen in de ruime regio. Wel was HART er gastheer, en degene die regelde dat de training in Rooi mocht worden gegeven. En dus ook de enige lokale partij van Meierijstad die kwam opdagen. Met haar voltallige bestuur, plus twee raadsleden. "Voor Hart past de avond in de keuze voor permanente educatie en begeleiding", aldus de fractie vanuit hun weblog en via Facebook, die satirisch eindigt met "En nee, we gaan niet vertellen wat we er allemaal van opsteken. We weten wie er meelezen."

Het thema woensdagavond was: voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.
Het ontbreken bij lokale partijen van een landelijke organisatie, die haar leden kan trainen en ondersteunen, wordt in politieke kringen regelmatig genoemd. In dat licht bezien is het gebrek aan animo voor de bijeenkomst vanuit de Meierijstadse lokale partijen opvallend. Wellicht zou het thema vlak voor de verkiezingen meer aanmeldingen hebben opgeleverd.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!