Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 7dfb69
Meierijstad

Graf op gemeentelijke begraafplaats Meierijstad aanvragen

Na het overlijden kan de overledene gecremeerd worden, maar er zijn tevens die veel mensen kiezen voor een begrafenis. In de gemeente Meierijstad waarin Sint-Oedenrode ligt kan je kiezen voor een gemeentelijke begraafplaats, maar ook voor een particuliere. Als jouw keuze valt op een gemeentelijke begraafplaats dan moet je bij de gemeente een graf aanvragen, wat de uitvaartondernemer normaalgesproken regelt.

Gemeentelijke begraafplaatsen in Meierijstad
In de gemeente Meierijstad zijn drie gemeentelijke begraafplaatsen te vinden. In de stad Veghel vind je de Begraafplaats Zuidergaard. Het is gelegen in Veghel-Zuid aan de Evertsenstraat 1 en ligt aan de rand van een park. Begraven is hier dus mogelijk, maar ook urn bijzettingen en as verstrooiing kan bij dit begraafplaats. Er is hier tevens een apart gedeelte voor kindergraven. De gemeente voert onderhoud uit bij Begraafplaats Zuidergaard, maar het stiltehuis is in handen van Christien Veldhoen uitvaartzorg. Er is tevens een gemeentelijke begraafplaats in Erp, wat ligt aan de Ottenstraat 19. Hier heb je dezelfde mogelijkheden als bij het eerder genoemde Begraafplaats Zuidergaard, dus as verstrooiing, urn bijzettingen en begraven. Er liggen op deze begraafplaats negen oorlogsgraven en ook hier vind je een apart gedeelte voor kindergraven. Naast deze twee gemeentelijke begraafplaatsen vind je ook nog een in Schijndel. Deze begraafplaats ligt aan de Zandkantsestraat en kan alleen bezocht worden op afspraak.

Kosten van een gemeentelijke graf
Een uitvaart kost van zichzelf al veel en dan is het graf hier mogelijk nog niet eens bij gevoegd. Het is dan ook verstandig om een uitvaartverzekering aan te schaffen, zulke verzekeringen kun je vergelijken op deze site zodat jij de juiste keuze maakt. Als je een graf koopt dan betaal je hiervoor grafrechten. Bij de eerste keer betaal je rechten voor 20 jaar, daarna kun je het constant verlengen met minimaal 10 jaar. Je kunt dit in principe vergelijken met het betalen van de huur voor een huis. Het tarief voor de grafrechten voor 20 jaar is vastgesteld op 483,60 euro in de gemeente Meierijstad. Daarna kost het 241,80 euro om het recht te verlengen met 10 jaar. Naast de grafrechten moet je tevens onderhoudskosten betalen. Je kunt ervoor kiezen om dit jaarlijks te betalen, maar het kan ook afgekocht worden voor 5, 10 of 20 jaar. Per jaar kost onderhoud voor zowel een algemeen als een particulier graf 56,88 euro. Voor een kindergraf kost het 45,48 per jaar. Als je het wilt betalen per 5, 10 of 20 jaar dan zal dit relatief gezien veel geld schelen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!