Afbeelding

Hoe werd de herdenking Market Garden afgesloten?

Algemeen Column

Oké, in Schijndel houden ze het Pleinpopfestval in een park. Nou, dan organiseren wij het Oktoberfest in september! Is nog een mooie afsluiting ook, van de herdenking Market Garden. Zo moeten jullie in Rooi gedacht hebben. En als de gemeente tegen alle beloftes in een andere bestemming wil voor Kasteel Dommelrode, dan verhuren we het toch gewoon als sporthal aan de bejaarde korfbalsters uit Boskant, of als rookruimte aan cafetaria De Koffer, daar tegenover. Want laten we wel wezen, wat de Rooise ondernemer Twan van der Linden van de week zei tijdens een discussieavond in de Knoptoren, klopt: "Rooise mensen zijn lastiger dan alle mensen uit Veghel en Schijndel bij elkaar''.

En dan zou ik eraan toevoegen, niet alleen de mensen. Wat dacht je van de Rooise bomen? Ik zag in deze MooiKrant een foto van de Oostelijke Randweg! Daar hebben de wortels het asfalt inmiddels zo omhoog gedrukt dat Motorclub de Ganghouwers overweegt om daar hun volgende cross te organiseren. Er is sprake van "hoge worteldruk", zo las ik. Laat ik daar nou al mijn hele leven last van hebben!? Ik hou namelijk niet van worteltjes. Iedere keer als mijn vrouw me die oranje stengels voorzet, zweet ik peentjes.
En zo heb ik ook nog last van andere zaken, die je anders kunt uitleggen. Ik had van de week een behoorlijke "drukfout", een drolletje langs de toiletpot. En ik werd ook weer eens "wagenziek", tijdens het overmaken van de wegenbelasting word ik altijd kotsmisselijk.
Leuk hè, vrijwel ieder woord heeft meerdere betekenissen. De pier van Scheveningen kun je niet aan een hengel hangen, tijdens turnwedstrijden galoppeert het paard zelden weg en mijn tante kreeg bij toeval een toeval. Nou ik toch aan het neuzelen ben met taal, volgens mijn vriendin is het woord "autoband" mannelijk, want "hij is opgeblazen en snel kaal". Kan zijn, antwoordde ik nijdig, maar dan is het woord "zandloper" vrouwelijk, want die wordt naar onderen toe steeds zwaarder. Kon zij weer niet mee lachen. Eindig ik met enkele gekke zinnen uit de krant: "Gewonde schipbreukeling herstelt vlot, "Paralympiër zet beste beentje voor" en "Koperdief aangehouden in Jatten". Al is dat laatste onzin. Je bent een koper of een dief, niet allebei.