" Nijnsel bekert door na simpele zege"

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag had Nijnsel genoeg aan een punt om zich te plaatsen voor de 2e ronde van de KNVB beker. Nijnsel liet echter vanaf de eerste minuut zien voor de 3 punten te gaan. De opbouw van Mariahout strandde met enige regelmaat al op de eigen helft omdat Nijnsel de druk er goed op had en hield. Mariahout zakte steeds verder terug op eigen helft met Nijnsel dat ver op de helft van Mariahout de bal had. Tot echte kansen leidde dit overigens niet. Nijnsel zocht te vaak de drukbezette as waardoor de flanken amper werden gezocht. De spaarzame moment dat Wouter en Joost wel in staat waren een voorzet te geven was de bezetting echter onvoldoende. Een schot op goal is dan ook  niet gelost: 0-0 ruststand.

2e helft hetzelfde spelbeeld. Nijnsel heeft veelvuldig de bal. Omdat het tempo aan de bal wat hoger lag had Mariahout steeds meer moeit georganiseerd te blijven voetballen. De ruimtes werden groter en langzaam maar zeker kwamen er kansen voor Nijnsel. In de 53 minuut was er een handsbal van Mariahout in het eigen strafschopgebied waarna de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Stefan Hulsen wist hier wel raad mee: 0-1. In de 60e minuut werd Stefan Hulsen op de linkerflank weggestuurd door Jelle de Louw. Hulsen gaf de bal voor op de goed positie kiezende Rens Hoppenbrouwers: 0-2. Even later een goede aanval waarna Rob Witlox koelbloedig de bal achter de keeper schoot: 0-3. In de 85e minuut deed Mariahout nog een iets terug, enkel voor de statistieken: 1-3.

Nijnsel rond de voorbereiding af met de winst van de MooiRooiSchaal en het bereiken van de 2e ronde van de KNVB beker. Zondag komt bij de start van de competitie volgens de media een titelfavoriet op bezoek, namelijk Boekel Sport. Hopelijk kan Nijnsel bij de terugkeer in de 3e klasse direct een resultaat neerzetten. Iedereen is hierbij van harte welkom! Aanvang wedstrijd 14.30 uur.