Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: e8f273
Historie

Herinnert u zich deze nog?

Sint-Oedenrode - Kent u dat ook? Dat uw kleinkinderen niet meer weten wat een cassettebandje is? Of nog erger, ze weten zelfs niet eens meer wat een diskette is. En dat is of lijkt toch nog maar zo kort geleden. Dat ze in een deuk liggen als ze uw eerste mobieltje zien? Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van KBO Sint-Oedenrode is het idee ontstaan om even terug te gaan in de tijd en een tentoonstelling op Odendael op 5 en 6 oktober te organiseren met spullen vanaf de vijftiger jaren. Vele leden hebben spullen uit deze periode ter beschikking gesteld, om te laten zien hoe ons leven er in die jaren uitzag.

Op het gebied van het dagelijkse leven, school en werk, mode, het rijke Roomse leven, techniek en nog veel meer. Soms voorzien van een kort verhaal over waarom dit voorwerp bijzondere herinneringen oproept. Speelde u vroeger ook met Dinky Toys? Moest u op de lagere school ook een proeflap borduren? Kreeg U als vrouw ook een ontslagbrief toen u trouwde? Heeft u ook speldjes verzamel? De eerste rage onder schoolkinderen. En weet u nog hoe arretjescake smaakte of van die ouderwetse snoepjes?

Lees morgen meer in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat de huidige Alzenau brug aan de Corridor van naam moet veranderen naar de persoon die deze brug veroverde: Capt. Fred A. Hancock.Reageren!