Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: ac81df
Meierijstad

Zwijsen College opent nieuw schoolplein

Veghel - Het Zwijsen College heeft afgelopen vrijdag haar vernieuwde schoolplein geopend. Locatiedirecteur Barbara Sol en wethouder Coby van der Pas hadden de eer om de openingshandeling te verrichten.

Sol vertelde dat het Zwijsen College een gezonde school is waar ze veel aandacht besteden aan sport, gezond eten en drinken én leerlingen alles leren over een gezonde leefstijl bij het vak met dezelfde naam. Er ontbrak nog een deel. "De leerlingen zijn zeer sportief en actief bij de lokale sportclubs, maar ze mogen meer bewegen tijdens een schooldag. Ons schoolplein nodigde daar niet voor uit. Daar is nu verandering in gekomen. Leerlingen kunnen tijdens de pauze naar buiten om te sporten. Er wordt nu al veel gebruik van gemaakt en niet alleen door de leerlingen. Ook door de leraren", laat Sol in een reactie weten.

De wethouder benadrukte hierna dat sport niet alleen goed is voor je gezondheid, maar ook om plezier en nieuwe vrienden te maken. Naast het feit dat onze school goed onderwijs biedt, besteedt het Zwijsen College ook veel aandacht aan een gezonde leefstijl. Dat is voor jeugd heel belangrijk. Nadat Van der Pas de openingshandeling had verricht, speelden de mentoren van de brugklassen een wedstrijd tegen leerlingen uit de brugklassen. De leraren hebben met 5-0 verloren… De jeugd heeft de toekomst.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat het terrein van Rhode verplaatst had moeten worden?Reageren!