Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 8961c2
Foto: Jos van Nunen
Vakantie / Sint-Oedenrode

Op vakantie in Rooi

Sint-Oedenrode - In de eerste drie afleveringen van onze nieuwe zomerserie speelden senioren steeds de hoofdrol. Ieder van hen had een mooi eigen verhaal, maar het deed niet helemaal recht aan de dwarsdoorsnede van de gemiddelde vakantievierder. En trouwens ook niet aan de gemiddelde lezer. We gingen daarom vorige week op pad, op zoek naar iets anders. Dat lukte zo goed, dat we deze rubriek zomaar een andere naam hadden kunnen geven. Dat geldt eigenlijk ook voor deze aflevering: niet bepaald een doorsnee vakantiepraatje. We spraken met David Jacobs en Jürgen Meusel, twee yogaleraren met een enthousiasmerende, inspirerende en met humor doorspekte kijk op het leven. Én een missie.

Oh ja, ze komen ook nog eens van ver: Zuid-Afrika. En zijn eigenlijk niet eens écht op vakantie in Rooi. Ze verblijven op een adres dat nog niet eerder figureerde in onze vakantierubriek: de B&B Aan het Dijksteegje. Kortom, meer dan genoeg ingrediënten voor een out-of-the-box interview.
David maakt kennis in het Zuid-Afrikaans, maar de voertaal is Engels en daar kan iedereen zich goed mee redden. Het stel geeft regelmatig yoga-workshops in Europa en heeft er op de dinsdag van het interview net een pittige op zitten: tien dagen achtereen, acht uur per dag, voor 20 tot 40 deelnemers, in de studio van Mirjam van Heesewijk – Hexspoor in Schijndel, met Eric Staals. "Dat is ook de reden dat we hier zitten" legt David uit. "Voor de rust. Daar zijn we nu echt wel even aan toe."
Het stel is nu voor de zesde keer in Rooi, maar hun reispatroon ziet er dit jaar wat anders uit dan anders. "Meestal houden we korte workshops en gaan we van workshop naar workshop, volgende week bijvoorbeeld naar Oisterwijk" legt Jürgen uit. Hij is David's assistent, maar wel het meest aan het woord. Ze hebben allebei gewerkt als flight assistents bij South African Airways. "Maar daarvóór kenden we elkaar al. We zijn alweer 43 jaar bij elkaar" aldus Jürgen. In hun BKS lyengar Yoga Center dragen ze het gedachtegoed uit van Geeta S. Iyengar & Prashant S. Iyengar. Hun website vertelt er alles over: www.iyengaryogawithdavid.com
Als doorgewinterde globetrotters hebben David en Jürgen een schat aan ervaring opgedaan in hotels en b&b's, en daarmee een schat aan vergelijkingsmateriaal. Maar hun loftrompet over de b&b van Albert en Dianneke Nooteboom aan het Dijksteegje, of all places, doet Dianneke bijna blozen. "Niet omdat we hier nu toevallig te gast zijn, maar werkelijk: vijf sterren" flapt David eruit. "De rust. Het ontbijt. De ruimte. De tuin. De privacy. De gastvrijheid." "Én de koffie!" vult Jürgen hem aan.
Albert en Dianneke hadden ingeschreven op de boerderij uit 1870 die openbaar werd verkocht en werden tot hun verrassing eigenaar. "Die hebben we afgebroken maar met behoud van zijn cultuurhistorische elementen herbouwd in samenwerking met asg-architectuur in Sint-Oedenrode" aldus Albert. Ze waren inmiddels midden vijftig, de kinderen waren het huis uit en ze waren toe aan een nieuw project. De 'francofielen' waren geïnspireerd door de chambres d'hôtes in Frankrijk en de Bed and Breakfasts aan het Pieterpad. Koken, de hobby van Dianneke, kwam daarbij goed van pas. In 2017 startten ze hun B&B "Wij houden van goede koffie, goede wijn en lekker eten. Het is mogelijk om op vrijdagavond bij ons aan tafel aan te schuiven en mee te eten onder het genot van een goed glas wijn" melden ze op hun website www.aanhetdijksteegje.nl


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!