Dit gezelschap maakte er een mooie middag van.
Dit gezelschap maakte er een mooie middag van. Foto: Jos van Nunen

Midzomer-bbq bij Odendael

Algemeen Evenementen / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode – Het kwam af en toe met bakken uit de hemel, maar het tijdstip was wel degelijk bewust gekozen: de midzomer-barbecue van afdeling Zonnebloem op Odendael. In zaal Maas & Dieze is 'Carl uit Nuenen', wiens ouders ook op die afdeling wonen, druk aan het regelen – én met luide stem buurten – over hun initiatief voor een barbecue dat vorig jaar ontstond en meteen voor herhaling vatbaar bleek.

Af en toe wordt hij aangevuld door andere helpers, vrijwilligers en vaak net als Carl kind van bewoners van de afdeling. Die zijn nu hun gast, maar iedereen schuift straks aan tafel want het feest is ook voor de eerste contactpersonen, partners en collega's met partners. "Midden in de zomer is het hier slappe hap. Veel personeel met vakantie, ook veel van de kinderen op vakantie, weinig te doen voor de bewoners dus het ideale moment voor een barbecue" vertelt een van de vrijwilligers. "Als het goed is zitten we hier straks met zo'n 40 man" vult Carl aan.

Achter de zaal staat een andere relatie van de club in een droog maar tochtig hoekje achter een barbecue van nog geen halve meter in het vierkant, het rooster vast op te warmen. Is die groot genoeg voor 40 eters? "De bewoners zijn kleine eters, en we nemen de tijd" zegt hij. "En als er iets over is, doe ik ook wel mee."

Carl is enthousiast over het initiatief, en over de medewerking die ze daarbij krijgen van Odendael en Woonmeij. "En we vragen slechts een kleine bijdrage van de deelnemers." De midzomer-barbecue krijgt een vast plekje op de jaaragenda van afdeling Zonnebloem.   

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding