Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 017170
Foto:
Sport

Seizoen afgesloten met simultaanwedstrijd

Sint-Oedenrode - In juni worden doorgaans de laatste wedstrijden van de competitie gespeeld. Zowel bij de schakers als de dammers van RDS is het een goed gebruik dat de kampioenen na afloop van het seizoen een simultaan geven aan de rest van de club.

Fred Passchier werd met overmacht en ongeslagen clubkampioen bij het dammen en nam het in de simultaan op tegen maar liefst negentien clubspelers als tegenstander. Ondanks de hitte liet Fred zien dat hij in vorm was. Hij speelde tegen de tegenstanders en behaalde een monsterscore van maar liefst ruim 92%. Slechts twee spelers slaagden er in om hem van de winst af te houden. Peter Klaassen wist de clubkampioen te verslaan terwijl Martien van Erp remise speelde.

Bij het schaken werd Daan Geboers eveneens ongeslagen clubkampioen. Hij behaalde achttien overwinningen en zes remises in de interen competitie. De gebruikelijke simultaan liet hij dit jaar over aan voormalig kampioen en de nummer twee van dit jaar, Martijn Bax. Martijn sloot de simultaan af met een score van 66%. Gelet op de sterkte van de tegenstanders was dit een geweldige uitslag.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!