Logo mooirooi.nl
Charlotte te midden van de nummers 2 en 3.   | Fotonummer: c95703
Charlotte te midden van de nummers 2 en 3. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl )
Sport

Charlotte Verkuijlen wint van de mannen op Spa- Francorchamps

SPA-FRANCORCHAMPS / SINT-OEDENRODE – Het was voor Charlotte Verkuijlen pas het eerste raceweekeinde van het seizoen en prompt stond ze op de bovenste trede van het podium. Tijdens de Eurorace van de ACNN op het circuit van Spa-Francorchamps won ze in de DTC2-klasse in haar BMW Compact de tweede race van het weekeinde. Voor de 23-jarige rijdster uit Sint-Oedenrode kwam de overwinning niet eens heel onverwacht. "We waren het hele weekend al snel."

"Het ging wel lekker", zei Charlotte op het podium van het snikhete Belgische circuit. Dat ze zich als vrouw moest bewijzen in een competitie met voornamelijk mannen, deerde haar niet. "Ik had wel verwacht ver naar voren te kunnen komen", zei ze zelfbewust. "Al had ik niet verwacht dat ik zou winnen. Maar ik had een goede pitstop en ik heb daarna wat plekken kunnen pakken. Ik merkte wel dat ik wat wedstrijdritme tekortkom. Dan is het lastig het tempo vast te houden. Gisteren (zaterdag, red.) maakte ik daardoor wat schoonheidsfoutjes. Jammer dat de echt goede snelheid daardoor vandaag er pas uitkwam."

De race van zaterdag eindigde uiteindelijk ook in een teleurstelling, aangezien Charlotte uitviel na een aanrijding waarbij ze een knal kreeg op het rechtervoorwiel van haar BMW. Daarbij raakte de stuurstang bovendien krom. "Dat was echt jammer. Ik had nog maar zes rondjes te gaan." Aan de auto had het in ieder geval niet gelegen, wist ze. "We hebben in de winter een nieuw motorblok geïnstalleerd. Dat blok gaat hartstikke goed. En eerder hadden we geen vleugel, maar die moest er echt op."

Met haar snelheid kan Charlotte meedoen om de titel, zo demonstreerde ze zondag overtuigend. Toch zal ze niet alle races rijden. "Het liefst rijd ik natuurlijk elke week, maar dat zit er niet in vanwege ons budget. Het zou daarom mooi zijn als we nog een goede sponsor kunnen vinden." Of ze de volgende race misschien toch op de grid staat, kon ze nog niet zeggen. "We hebben in ieder geval nog niks gepland. Ik zou graag nog in Zolder en Zandvoort rijden. En ik hoop aan het eind van het jaar nog een Formule Ford-race te kunnen rijden."

In de tussentijd terug naar de karts, waarin ze tot en met 2017 jarenlang actief was, dat ziet de snelle Brabantse niet zitten. "Ik ben al 23 en dan hoor je in het karten al bij de ouderen. Misschien dat ik wel nog een endurance-race ga rijden, voor de lol." Niettemin is ze nog regelmatig in kartpaddocks te vinden, want ze begeleidt bij het Belgische team GKS Lemmens Power rijder Thijmen Houben. "Ik ben daar net mee begonnen en ik vind het hartstikke leuk om te doen."

Zelf wordt ze op haar beurt begeleid door de Nederlandse race-nestor Cor Euser. Bij hem stond ze afgelopen weekeinde dan ook in de pitbox. Een perfecte leeromgeving, ervoer Charlotte. "Ik leer tijdens een raceweekend heel veel van Cor. Daar ben ik echt heel blij mee. En naast de baan zit ik regelmatig in de simulator van rallyrijder Kevin Abbring. Hopelijk helpt het me later dit seizoen nog een keer te winnen!"

Om haar sport te kunnen bekostigen, zoekt Charlotte nog sponsors. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar ad@va-motorsport.com of bellen met 06-51166600.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!