Afbeelding

Popkoor Novelty valt in de prijzen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag heeft Popkoor Novelty uit St. Oedenrode deelgenomen aan het Balk Festival Zuid 'De Fendert Zingt' in Zevenbergen. Samen met dertien koren en vocal groups werd gestreden om mooie prijzen en eervolle vermeldingen.

Popkoor Novelty heeft zich van zijn beste kant laten zien. Tijdens de try-out in De Beurs van dinsdag 11 juni vertelde dirigent Philippe Reuser al dat het koor meedoet met het Balk festival om meer te weten te komen over waar het koor nu staat en wat een deskundige jury van het koor vindt. Zo kan het koor kijken waar het nog in kan en wil groeien. Door de deelname afgelopen zaterdag aan het Balkfestival heeft Novelty daar een duidelijk beeld van gekregen. Op alle gebieden werd door de vakjury een goede schriftelijke feedback gegeven. En die was zeer positief. Zo sprak de vakjury vol lof over het combo, de uitstraling, het plezier, de interactie tussen het publiek, goede regie en de durf waarmee gezongen en bewogen wordt. Novelty viel goed in de prijzen en kreeg de prijs voor de Beste Podiumpresentatie. Daarnaast kregen zij een Eervolle Vermelding voor de uitvoering van het nummer 'My Immortal' van Evanescence.
Met de feedback van de jury kan Novelty hun niveau nog verder verhogen. "Nu weten we waar we staan en kunnen we nog gerichter verder werken aan onze doelen. We zijn weer een ervaring rijker en nemen dit mee in de aanloop naar onze avondvullende show in juni 2020", geeft trotse voorzitter Lianne van Scherrenburg aan. U kunt zondag 23 juni tijdens de jaarmarkt in St. Oedenrode komen kijken en luisteren naar Popkoor Novelty. Zij treden op om 12 uur en 13.15 uur buiten bij De Beurs. Zij zullen daar ook zeker My Immortal ten gehore brengen.