Logo mooirooi.nl
Stefan is de jongeman rechts op de foto.   | Fotonummer: 225169
Stefan is de jongeman rechts op de foto.
Sport

Rooienaar plaatst zich voor finale NK poker

Sint-Oedenrode - Rooienaar Stefan Kerk heeft zich afgelopen vrijdag geplaatst voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker.

Om 20:00 uur begon in Venray begon de eerste halve finale van dit seizoen en na zes uur pokeren waren de finalisten bekend. Vijf spelers plaatsten zich voor de finale die plaatsvindt op zaterdag 6 juli in Ermelo.

Spelers konden zich plaatsen via de voorrondes
Gedurende het seizoen vonden er meer dan 140 voorrondes door heel Nederland plaats. Bij de voorrondes konden spelers zich rechtstreeks voor de finale plaatsen, maar ook voor een halve finale. Spelers die de finale op een haar na misliepen, kregen zodoende een kans om zich via de halve finale alsnog hiervoor te plaatsen. In totaal zijn 350 spelers aangewezen op het spelen van een halve finale en in Venray gingen 41 spelers op jacht naar die felbegeerde finaleticket.

Een waar pokergevecht eindigt in vijf finaletickets
Uiteindelijk plaatste de beste 10% zich voor de finale. Dit betekende dat het spel afgelopen was toen de laatste vijf spelers nog in het spel zaten. Het duurde echter zes uur voordat de finalisten bekend waren. De spelers wilden absoluut niet verliezen en pasten daarom erg goed op hun chips. Toernooidirecteur Evert-Jan van IJzendoorn zei hierover: "De spelers wilden dolgraag die finale halen. Het is ook echt een hele belevenis an sich. Tijdens de finale worden de spelers als ware pokergoden ontvangen en bevinden zij zich in mooie zaal die omgetoverd wordt tot een ware pokerroom. Met een uitzending + deskundig commentaar komt er vaak nog extra druk bij kijken. Maar iedereen wil aan het thuisfront laten zien dat zij een goed potje kunnen pokeren. Velen oefenen thuis of online zodat ze optimaal voorbereid zijn. Dit merkte ik zelfs al tijdens de halve finale." Na zes uur pokeren waren er nog vijf spelers over en zij plaatsten zich voor de finale op zaterdag 6 juli in Hotel de Heerlickheijd, te Ermelo.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!