Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 5582a1
Foto: Jeanne Soetens

Natuurwandeling met Heem-natuurgroep

Sint-Oedenrode - Op 2 juni bezoekt de Heem-natuurgroep van Sint-Oedenrode het Leenderbos te Valkenswaard, waarbij ze een wandeling maken door een mooi afwisselend gebied met beken, vennen, sloten, visvijvers en heide.

Juist de variatie in diverse biotopen zal deze wandeling tot een waar genot maken. Bij het markante Driebruggen in Valkenswaard wordt het water van de beek de Tongelreep verdeeld naar het oude visvijvercomplex Valkenhorst. Juist de aanvoer van dit water naar diverse historische visvijvers en vennen zorgt voor een grote biodiversiteit in de omgeving van deze wandeling. Bijzondere moerasvogels, planten, amfibieën, vissen en insecten profiteren van de aanvoer van dit beekwater. Daarnaast zijn er in het gebied ook zwijnen actief en is de bever in de Tongelreep gespot. Cultuurhistorie, water en bijzondere natuurwaarden zullen in deze wandeling centraal staan. We starten op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Budelsebaan te Valkenswaard. De route is ongeveer 5 kilometer.
Iedereen die het leuk vindt om mee te wandelen kan zich 2 juni om 9.00 uur op de Markt in Sint-Oedenrode aansluiten bij de groep om carpoolend naar Valkenswaard te gaan. Er zijn geen kosten aan verbonden.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!