Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 0d550c
Foto: Jos van Nunen

Internationale paardenshow in Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - In het weekend van 25 en 26 mei 2019 wordt wederom bij manege de Pijnhorst voor de zestiende maal het Arabian Horse Weekend gehouden.

Prachtige mystieke paarden worden voorgesteld aan een internationaal jury korps. De volbloeds komen van eigenaren die hun stoeterij hebben over vele landen van onze wereld. Uiteraard komen er paarden uit het Midden Oosten, de bakermat van de Arabische Volbloed. Van origine een gevechtspaard van de bedoeïenen en met een historie die terug gaat tot ver voor de Christelijke jaartelling. Het is een van de oudste gedomesticeerde paardenrassen in de wereld en werkt met een gesloten stamboek. De hardheid, soberheid en de 'will to please' zijn de voornaamste kenmerken. Het is tevens het ras dat de basis vormt voor andere veelzeggende paardenrassen zoals Haflingers, Engels Volbloed, Trakehener en de meeste Europese paardenrassen. De inbreng is verfijning, verfraaiing en verbetering.
In het weekend worden de paarden aan de hand getoond, of onder het zadel. Op zaterdagochtend beginnen ze met de paarden met een Nederlandse eigenaar. Op zaterdag 25 mei worden nationale paarden voorgebracht aan de hand en later op de dag onder het zadel van amateurs, voornamelijk afkomstig uit de Benelux.
De zondag staat in het teken van de Volbloeds die Internationaal starten. Vanwege de prachtige en ruim opgezette locatie starten er erg veel jonge paarden, die na Sint-Oedenrode meestal door gaan naar overige shows in Europa. Met als einddoel voldoende ervaring te hebben om eind november tijdens de wereldkampioenschappen in Parijs te strijden tegen de besten van de wereld. Sint-Oedenrode is reeds de start geweest voor twee Europees gefokte hengsten die inderdaad wereldkampioen zijn geworden en inmiddels zijn doorverkocht naar China en de Arabische Emiraten.
Het evenement is gratis toegankelijk en op het Pop en Colour festival (dat 200 meter verder op plaatsvindt) zal een stand staan, een originele bedoeïenen tent uit Jordanië, waar kinderen als Arabische prins of prinses samen met een Arabisch volbloed op de foto kunnen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!