Logo mooirooi.nl
Deze kinderen beleefden alvast plezier in het spel.   | Fotonummer: ba6391
Deze kinderen beleefden alvast plezier in het spel. (Foto: Wout Rovers)
Onderwijs / Sint-Oedenrode

Op de stoel van een gemeenteraadslid

Sint-Oedenrode - Een kind op de stoel van een gemeenteraadslid. Daar kan wel eens iets heel verrassends uit voortkomen. Dat gaan we meemaken op 25 november, want dan vindt de Dag van de Kindergemeenteraad plaats. Vandaag startte de voorbereiding in de raadzaal in Sint-Oedenrode.

Het project Kindergemeenteraad laat basisschoolleerlingen van groep 7 en/of 8 zien hoe beleid tot stand komt gebaseerd op het principe 'leren door ervaren'. De leerlingen gaan op de stoel van een gemeenteraadslid zitten en aan het werk om concrete plannen te bedenken die in de gemeente uitgevoerd kunnen worden. Tijdens de afsluitende vergadering nemen de kinderen zelf een politiek besluit over de plannen. Vanuit Meierijstad doen maar liefst zeven scholen mee, uit Sint-Oedenrode is o.b.s. de Springplank vertegenwoordigd.  
Vanochtend speelden kinderen van basisschool de Heijcant uit Veghel het spel Democracity onder begeleiding van ProDemos. Met dit spel maakten ze spelenderwijs kennis met de gemeente en met democratie. Wethouder Coby van der Pas had de eer om het geheel te openen. Ook zij kijkt uit naar de Dag van de Kindergemeenteraad.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!