Afbeelding

Expositie Els van der Meijden

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het Roois Kultuur Kontakt houdt een expositie van kunstenares Els van der Meiden. De opening is zondag 5 mei om 15.00 uur in Mariëndael.

Els is geboren en getogen in Sint-Oedenrode. Na haar middelbare schooltijd gaat ze naar het creatief centrum Pieter Breughel, nu Phoenix, in Veghel. De grafische vormgeving met etsen, lino graveren en zeefdrukken had vooral haar belangstelling. Na 4 jaar Pieter Breughel volgde ze de studie Grafiek aan de Koninklijke Kunstacademie van 's-Hertogenbosch. In 1980 voltooide ze haar studie. Tijdens haar studie verhuisde ze in 1979 naar Steenbergen. In 1982 kocht de gemeente 6 kleuretsen Deze kunstwerken kregen een plaats in het nieuwe stadskantoor. In 1993 verhuisde ze naar Oud-Vossemeer. Een brand in 1996 verwoestte al haar etsen. Haar dagelijks werk, het runnen van een manege, nam eerst veel tijd in beslag, zodat er van etsen en schilderen weinig terecht kwam. Ze is nu weer volop bezig. Het werk bestaat uit acryl schilderen en op dibond afgedrukte en bewerkte foto's onder het motto: ontmoeting met de mens en zijn omgeving. Haar werk is een impressie van ontmoetingen of belevenissen. Ze maakt geen klassieke realistische schilderijen, maar zijn reflecties van de indruk die de mensen haar geven.
Els vindt het bijzonder om in haar geboorteplaats te exposeren. De expositie duurt tot 12 juni. U bent van harte welkom de tentoonstelling te bezoeken tijdens de openingstijden in Mariëndael.