Nick  'Zoef' Lathouwers
Nick 'Zoef' Lathouwers

VV Nijnsel / TVE Reclame één helft op z'n paasbest

Nijnsel Heren 1 ging afgelopen Tweede Paasdag op bezoek bij Ravenstein. Een pittoresk ingedommeld plaatsje waar je struikelt over de stilte. De gastheren wisten vriend en vijand recent nog te verrassen door Avesteyn in Dinther een punt af te snoepen en afgelopen paaszaterdag thuis  met slechts 0-1 te verliezen. Op deze warme middag op een gortdroog veld was echter weinig te bespeuren van enige dadendrang van de thuisploeg. Misschien hadden zij hun kruit al eerder verschoten met twee wedstrijden in drie dagen.

Nijnsel pakte meteen voortvarend aan en combineerde soepel richting het vijandelijke doel, met name door goed voorbereidend werk van 'Els en Egel'. Ook Robin Wetser, afkomstig uit Maliskamp, een van de mondaine wijken van Rosmalen, pakte goed door, je kunt altijd op hem rekenen. In de twaalfde minuut een alerte Joost Vervoort die Paaspop blijkbaar goed had verteerd en een rebound benutte; 0-1. Lekker. Amper twee minuten later deed Vervoort opnieuw van zich spreken door John Egelmeers een niet te missen kans te bieden: 0-2, dit tot enthousiasme van moeder Vervoort die nog steeds succesvol tennist. Stefan Hulsen stond erbij en keek ernaar, je zag hem denken 'mijn tijd komt nog wel'. En zo geschiedde. In de 23e, 34e en 43e minuut voerde hij door een puntgave hattrick de score op naar een glorieuze 0-5 ruststand. Ongekend.
Na de thee kakte de wedstrijd enigszins in. Begrijpelijk ook gezien de tussenstand, de warmte en de wissels van enkele sterkhouders. Een van de invallers, de ijverige Harold van de Laar, voorzag de aanvallers nog van de nodige passes maar deze waren niet aan hen besteed. In de 77e minuut kwam Stefan Hulsen opnieuw voor de vijandelijke keeper en hij liet koelbloedig de 0-6 aantekenen. Hierna was de Nijnselse koek op.
Achterin noteerden de bezoekers nog enkele onachtzaamheden waardoor de gastheren in de 84e minuut de eretreffer lieten aantekenen, drie minuten later gevolgd door een rake kopbal, over en sluiten, dit alles voor de statistiek. Op het niet functionerende scorebord stond een blakende 2-6.

Nijnsel in de wachtkamer
Nijnsel heeft nu een voorsprong van zeven punten op directe concurrent Avesteyn die op 28 en 5 mei nog twee achterstallige wedstrijden gaat inhalen. De tweede wedstrijd op zondag 5 mei zal lastig zijn voor de Dintheraren. Zij spelen dan namelijk uit tegen Boskant. Boskant verloor uit redelijk kansloos, dus dit team zal op Bevrijdingsdag er zeker op gebrand zijn om de bezoekers het vuur aan de schenen te leggen. Zo kennen wij Boskant ook. Op zondag 12 mei komt Avesteyn dan op bezoek in Nijnsel en dat wordt dus alle hens aan dek, een beladen duel tussen de ploegen die het hele seizoen elkaar aan de top geen duimbreed toegaven, mogelijk een 'Vorentscheidung'.